خلیل نیکشاد ۳۰ آذر در جلسه برنامههای توسعه کشت و زرع در اردبیل اظهار کرد: بر اساس اعلام هواشناسی میزان بارش باران در ۳ ماهه سال زراعی جاری ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: این شرایط نشان میدهد که ما وارد وضعیت بحرانی و چالشی در حوزه آب و کشت و زرع شدهایم به گونهای که با کاهش بارندگیها افزایش ۱.۵ درجهای دما نیز رخ داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: از ۷۷۵ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی استان بیش از ۴۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ، ۲۳۵ هزار هکتار اراضی آبی و ۵۰۰ هزار هکتار نیز اراضی دیم در استان اردبیل در مرحله کشت و زرع است.
نیکشاد افزود: تاکنون در اراضی حاصلخیز استان اردبیل بیش از ۴۵ نوع محصول متنوع زراعی و باغی کشت و زرع شده که تا ۹۰ درصد در اراضی آبی و دیم استان عملیات کشت به انجام رسیده است.
وی با بیان اینکه در ۲۸۰ هزار هکتار اراضی آبی و دیم استان گندم و ۸۰ هزار هکتار نیز جو کشت و زرع میشود، خاطر نشان کرد: ۴۰ هزار هکتار از اراضی استان به کشت محصولات متنوع باغی اختصاص یافته که قطعا توسعه این کشت و زرع را در ماههای آینده نیز شاهد خواهیم بود.
نیکشاد در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما در انتهای کشت پاییزه قرار گرفتیم و امیدواریم با نزول رحمت الهی در اراضی دیم شرایط مطلوبتری را در فصل زمستان شاهد باشیم.
وی بیان کرد: تنها ۵۰ هزار هکتار در شمال استان به ویژه شهرستانهای بیلهسوار و گرمی اراضی آماده کشت وجود دارد که با مهیا شدن زمینه خاکورزی عملیات کشت انجام میشود.
نیکشاد ضرورت انتقال کشت بهاره را به پاییزه در بیش از ۳ هزار هکتار اراضی حاصلخیز دشت اردبیل یادآور شد و ادامه داد: در این اراضی کشت چغندر قند آغاز شده و ما به جای سیبزمینی، کشت سایر محصولات را در دشت اردبیل شاهد هستیم.
وی عرضه ۱۷ رقم بذر گندم را برای کشاورزان استان یادآور شد و اظهار کرد: عمده این ارقام مقاوم به خشکسالی بوده و قطعا با اصلاح فرآیند تولید به ویژه کاهش کشت محصولات آببر زمینه بهتر کشت و زرع را فراهم خواهیم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: ما از کشاورزان انتظار داریم به کشاورزی حفاظتی و کم خاکورزی دقت داشته باشند و در کنار آن سعی و تلاششان بر مدیریت آفات، کشاورزی حفاظتی و مدیریت صحیح در مصرف منابع آب باشد.
انتهای پیام