دکتر نهال هادی سهشنبه 30 آذر در کارگاه آموزش تغذیه گفت: پروبیوتیک ها موجودات ریز، زنده و فعال میکروسکوپی هستند و به آنها باکتری مفید روده نیز گفته میشود؛ خوردن آنها باعث می شود میکروبیوم دستگاه گوارشی فرد افزایش و از رشد و تکثیر باکتری های بیماریزا جلوگیری میکنند، به همین دلیل بر سلامت فرد تاثیرگذارند.
هادی، با بیان اینکه پروبیوتیک ها به عنوان یک روش درمانی استفاده می شوند، گفت: این میکروارگانیسم های زنده در درمان طیف وسیعی از بیماری ها موثرند و شواهد و مستندات علمی بسیاری در این زمینه ارائه شده است، به عنوان مثال بیماری های گوارشی از جمله مشکاتیست که با پروبیوتیک ها درمان پذیر است.
او ادامه داد: این میکروب ها سیستم ایمنی بدن را ارتقا داده و به توسعه و تکامل سطوح مخاطی بدن کمک می کنند، بنابراین می توان پروبیوتیک ها را عامل برطرف کننده ناراحتی های رودهای و متعادل کننده میکروفلور روده دانست که اختلالات رودهای را بهبود می بخشند و یا مانع ایجاد آنها میشوند.
مدیرگروه باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: زخم معده، اسهال، نداشتن تحمل لاکتوز، بیماری های التهابی روده، یبوست، نفخ شکم و بیماری های کبدی از جمله مشکلاتی هستند که با کمک پروبیوتیک ها درمان می شوند.
هادی معروف ترین میکروارگانیسم های پروبیوتیک را به سه گروه باکتری ها، قارچ ها و مخمرها تقسیم و اضافه کرد: پروبیوتیک را می توان برحسب نوع بیماری و عامل به وجود آورنده آن، به تنهایی یا به همراه آنتی بیوتیک های مرتبط و پری بیوتیک های خاص به کار برد. در صنعت تولید مواد غذایی نیز این میکروارگانیسم های زنده را به انواع نوشیدنی مانند شیر، دوغ، پنیر، ماست، خامه، بستنی و غیره افزوده و محصولات پروبیوتیکی را روانه بازار کردهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد که علاوه بر خصوصیتهای گفته شده، پروبیوتیک ها به عنوان مکمل غذای دام، طیور و آبزیان نیز مورد استفاده قرار می گیرند که علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، آنتی بیوتیک های باقیمانده در بدن حیوانات برای مصرف انسان را نیز کاهش می دهند.
انتهای پیام