تابلوی تمثال مقام معظم رهبری با استفاده از ساقه گندم
این تابلو در اندازه ۳/۶۸ در ۲/۵۳ سانتیمتر و از جنس کتان و ساقه گندم طراحی شده است. تکنیک اجرا شده در ساخت آن کلاژ ساقه گندم بوده که با رنگ طبیعی و با سبکی رئالیسم در دوره معاصر ایجاد شده است.
این تابلو توسط سفارت ایران در کابل اهدا شده است که در آن تصویر مقام معظم رهبری با ساقه گندم بر روی پارچه کتان آبی نقش بسته است.
تابلوی تمثال مقام معظم رهبری
تابلوی تمثال مقام معظم رهبری در اندازه ۵/۵۶ در۶۵ سانتیمتر و از جنس پارچه است. این تابلو با بهرهگیری از تکنیک کلاژ پودرسنگ و سبک رئالیسم در دوره معاصر طراحی و خلق شده و توسط کیم ایل سونگ، رهبر سابق کره شمالی اهدا شده است.
تابلوهای معرق صدف
ابعاد این تابلو ۴۴ در۱۰۰ سانتیمتر بوده و از جنس چوب و صدف ساخته شده است. این تابلو با تکنیک معرق صدف در کشور چین و در دوره معاصر خلق شده است که «هو جین تائو» رئیس جمهور چین آن را اهدا کرده است. این مجموعه شامل ۴ تابلو است که هر تابلو بر اساس متن کتیبه آن نمایانگر یک فصل از سال است.
پرچم واقعه جهاد اسلامی عشایر عرب خوزستان
این پرچم با ارتفاع ۱۸۰ سانتیمتر و قاعده حدود ۱۱۱ سانتیمتر طراحی شده که جنس الیاف آن ابریشم (پارچه زمینه اصل پرچم) بوده و در بافت آن از تکنیک بافت تافته (ساده) استفاده شده است. این پرچم در دوره معاصر بافته شده و توسط عشایر عرب خوزستان در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی اهدا شده است.
این اثر که به مرور زمان بسیار فرسوده شده، بقایای پرچم واقعه جهاد اسلامی عشایر عرب خوزستان علیه استعمار انگلیس در جریان جنگ جهانی اول(اسفند ۱۲۹۳ شمسی) است. پرچم با اتصال هشت قطعه پارچه ابریشمی به عرض ۲۵-۲۶ سانتیمتر به یکدیگر تهیه و با استفاده از رنگهای گیاهی رنگآمیزی شده است. حواشی اثر، مزین به آیتالکرسی و متن آن مزین به جملات مقدس «لا اله الا الله»، «محمد رسول الله»، «علی ولی الله» و آیه «نصر من الله و فتح قریب» است.
ماکت کعبه معظمه و مسجدالحرام
بزرگترین طول این ماکت ۱۱۸ سانتیمتر و بزرگترین عرض آن ۷۵ سانتیمتر است. این ماکت از جنس صلا، نقره و سنگ بوده که در دوره معاصر طراحی و ساخته شده است. اهداکننده آن «امیرعبدالله» ولیعهد عربستان سعودی بوده و در تاریخ ۱۸ آذر سال ۱۳۷۶ شمسی اهدا شده است. این ماکت نفیس که با مهارت بسیار ساخته شده، به مناسبت کنفرانس سران کشورهای اسلامی در تهران در سال ۱۳۷۶ به مقام معظم رهبری اهدا شده است.
تابلوی معرق عاشورا
این تابلو در اندازه ۶ در چهار متر و از جنس چوب با استفاده از تکنیک معرق چوب طراحی و ساخته شده است. این تابلو توسط هنرمندانی مانند استاد محمد توانا با همکاری ابوالفضل بهرامی، علیرضا سپهری، سید حجتالله رئیسی و مصطفی توانا ساخته شده و استاد خوشنویس آن استاد حسین آقانوری بوده است.
پلیاسترکار این اثر توسط استاد فرهاد نظریدوست صورت گرفته و طراح تاج آن استاد محمد ابراهیمیمرادی است. این تابلو در دوره زمانی فروردین ۱۳۸۱ تا اسفند ۱۳۸۲ هجری شمسی و در ناحیه مقاومت بسیج شهرستان کرج ساخته و توسط این ناحیه در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۸۲ هجری شمسی اهدا شده است.
این اثر دارای شش قسمت مجزا و قابل اتصال به یکدیگر است که در ساخت آن از ۳۰ نوع چوب شامل ۱۰۱۲۵۰ قطعه و مقدار کمی صدف طبیعی، خاتم، مس، برنج، آلومینیوم استفاده شده است. موضوع آن برگرفته از تابلو مشهور استاد فرشچیان به نام عصر عاشوراست و در حاشیه آن زیارت عاشورا به شیوه برجسته نوشته شده است.
انتهای پیام