جنگلکاری شمال تهران با گونه‌های بومی

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ضمن اشاره به تداوم تخصیص بودجه به طرح حفظ ، احیاء و توسعه منابع طبیعی در شمال تهران در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: این منطقه را با گونه‌های بومی جنگلکاری خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در ذیل برنامه حفاظت، احیا و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی برای طرح حفظ ، احیاء و توسعه منابع طبیعی در شمال تهران ۱۳ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که به گفته معاون فنی اداره منابع طبیعی استان تهران این بودجه در مقایسه با اعتبار سال جاری تغییر چندانی نکرده است.

سید نقی عزیزی در گفت و گو با ایسنا افزود: در ارتفاع ۱۸۰۰ متر به بالا که ساخت و ساز ممنوع اعلام شده است و از سال ۸۹  طرحی برای حفاظت و مراقبت از عرصه‌های منابع طبیعی شمال تهران واقع در دامنه جنوبی البرز به سمت شهر تهران تهیه و اجرا شده است و مسوولیت این کار برای دو استان تهران و البرز تعریف شده است که این کار در محدوده استان تهران بر عهده شهرستان‌های تهران و شمیرانات است و هر ساله در بودجه اعتباراتی برای این کار در نظر گرفته می شود ولی بسته به نوع و حجم پروژه تعریف شده رقم اعتبارات آن در سال‌های مختلف نوسان دارد.

وی اضافه کرد: بودجه  این بخش در لایحه سال ۱۴۰۱ مشابه سال جاری است ولی امیدواریم بهتر تخصیص پیدا کند چون بودجه مصوب مهم است ولی مهم‌تر از آن بودجه تخصیص یافته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران درباره اقدامات انجام شده در سال جاری برای مراقبت از عرصه‌های طبیعی شمال شهر تهران گفت: از الان به بعد باید منتظر تخصیص بودجه از سوی دولت باشیم تا بتوانیم در این فصل پروژه‌ها را انجام دهیم چون در ماه‌های پیش‌روی سال جاری فصل جنگکاری و بهار سال آینده زمان آبیاری و مراقبت است و این کار با بودجه سال ۱۴۰۰انجام می‌شود.

عزیزی درباره تفاوت جنگلکاری در شمال تهران در سال آینده در مقایسه با سال‌های قبل اظهارکرد: اقدامات انجام شده در ۱۱ سال اخیر آسیب‌شناسی و نقاط ضعف و قوت آن شناسایی شده است و بر این اساس عمل خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه چند موضوع در جنگلکاری اهمیت دارد، گفت: یکی از این موضوعات انتخاب محل مناسب است یعنی از لحاظ خاک، ارتفاع و بارندگی شرایط مناسبی داشته باشد چون باعث صرف هزینه کمتر برای زنده‌مانی و نگهداری درختان می‌شود بنابراین امسال مکان‌یابی بهتری را انجام‌ داده‌ایم علاوه بر آن گونه‌های بومی منطقه را می‌کاریم و همگام با طبیعت عمل می‌کنیم. از جمله این گونه‌ها می‌توان به اُرس، داغداغان و بادام وحشی اشاره کرد ولی کاج نمی‌کاریم چون رویشگاه این گونه، مناطق اطراف تهران نیست.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اضافه کرد: گونه‌هایی را می‌کاریم که نیاز آبی کمتری داشته باشد و با هزینه کمتر بتوانیم از آن‌ها نگهداری کنیم چون در جنگلکاری «کاشت» درخت مهم است ولی «داشت» و «زنده‌مانی» آن خیلی مهمتر است.

وی درباره تثبیت مالکیت دولت در عرصه‌های منابع طبیعی شمال تهران به عنوان یکی از اهداف تخصیص بودجه برای حفظ ، احیاء و توسعه منابع طبیعی در شمال تهران در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: منظور از تثبیت مالکیت دولت، اجرای قانون و اصلاح کردن نقشه‌هاست. نقشه‌های قبلی با ابزارهای قدیم تهیه شده بود. در حال حاضر به کمک ابزار جدید مانند جی آی اس و جی پی اس و ... در حال به‌روز کردن نقشه‌ها هستیم به‌گونه‌ای که با طبیعت همخوانی داشته باشد و اطلاعات ما دقیق‌ترشود.

عزیزی در پایان در پاسخ به این پرسش ایسنا که در شرایطی که قرار بود کاداستر اراضی ملی در سال جاری به پایان برسد، چرا برای این موضوع در لایحه بودجه سال آینده، اعتبار پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: به علت تخصیص پیدا نکردن اعتبار کافی، این هدف محقق نشد البته از سال گذشته شدت پیدا کرده است؛ به‌گونه‌ای که بیش از۵۰ درصد از اراضی ملی استان تهران دارای سند تک‌برگی شده‌اند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ آذر ۱۴۰۰ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400092419128
  • خبرنگار : 71078