سید مهدی ابطحی، امروز (چهارشنبه- ۲۴ آذرماه) در آئین زنگ پژوهش برای آبادانی اصفهان در دانشگاه اصفهان با ارائه سخنرانی با موضوع «راهکارهای مشارکتی دانشگاه و نهادهای علمی در توسعه استان اصفهان»، اظهار کرد: فرض کنیم شرایط اصفهان قابل قبول است و با اصلاحات جزئی مشکلات برطرف می شود. زمانی که پایان نامهای برای دفاع خوانده میشود سه حالت دارد، ممکن است پایان نامه رد شود، تایید یا تایید با تغییرات جزئی شود. اگر در نظر بگیریم اصفهان جزء حالت سوم است باید دید چه اقداماتی شده و باید چه قداماتی کنیم تا اصلاحات جزئی اتفاق بیفتد.
وی افزود: در مسیر پژوهش ورودی، حمایت و خروجی داریم، این مسیر در چند سال گذشته توسط شرکتی به نام «ایستک» در ۱۴ کشور در حال توسعه آفریقایی و آسیایی بررسی شده که در آن مسیر پژوهش در این کشورها مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است.
رییس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان، ادامه داد: در حوزه منابع انسانی ایران رتبه سوم، در شبکه سازی رتبه ۱۳ از ۱۴ کشور و در تامین زیرساخت و حمایت ایران دارای رتبه دوم که این سه مورد در کنار یکدیگر باعث شد ما مسیری را برای پژوهش در این سالها ایجاد کنیم و بدانیم باید چه کنیم.
وی تصریح کرد: ترکیب دانشگاه و پارکهای علم و فناوری در استان اصفهان شناخته شده است، دانشگاه نقش کارآفرینی دارد و نقش پارکهای علم و فناوری رشد شرکتهای دانش بنیان است که این حمایت به خوبی در حال انجام است، همچنین حمایت از پژوهش از طریق صندوق حمایت از شرکتها دانش بنیان فعال است و در سالهای اخیر گسترش یافته است.
ابطحی اضافه کرد: سرمایه صندوق پژوهش حمایت در دو سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته و به زودی دو برابر خواهد شد، صندوق پژوهش در حوزههای سرمایه گذاری، تسهیلات و ضمانت نامه حمایتهای خوبی داشته که بیشتر آن متمرکز بر سرمایه گذاری بوده است، البته در حوزه حمایت از پژوهش های خطرپذیر در استان مشکل داریم.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان، ادامه داد: در حوزه شبکه سازی با صنعت راهکارهای خوبی مطرح شده، اما در حوزه گرفتن تسهیلات از صنایع برای حل مشکلات در تحصیلات تکمیلی رقم ۱.۱ میلیارد تومان در سال گذشته گرفته شده که با توجه به تعدد چالشهای اصفهان این رقم بسیار پایین تلقی میشود پس هنوز صنعت و دانشگاه خیلی خوب با یکدیگر پیش نرفتند.
ابطحی با طرح این پرسش که در حال حاضر ابرچالش ایران چیست؟ گفت: باید بدانیم در شرایط وجود چالش های مختلف مسئولیت دانشگاه های برتر چیست؟ آیا اینکه دانشگاه ها بعد از رخداد حادثه، باید مسائل را تحلیل کند و در این صورت آیا به وظیفه خود عمل کرده اند؟
وی با اشاره به سنجش کارافرینی در آمریکا (شاخص کافمن) گفت: در این کشور گستره پارک های علم و فناوری با دقت در مناطق خاصی از کشور شکل گرفته و این باید در کشور مورد توجه باشد، نه اینکه در تمام نقاط کشور پارک علم باشد. شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در نقطه خوبی شکل گرفته و این نقطه قوت است.
رییس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص پیشنهاد خود برای رفع مشکل شبکه سازی دانشگاه با صنعت گفت: ما در پژوهشکده فولاد دانشگاه صنعتی اصفهان فعالیتهای پژوهشی را با فولاد مبارکه و هرمزگان در میان گذاشتیم که دو سال فعالیت چندانی انجام نشد، اما در دو سال گذشته روند قراردادها رشد خوب و قابل توجهی داشته است و ۸.۸ میلیارد تومان تا اینجای سال ۱۴۰۰ رسیده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه صنعتی همچنین شرکت مشترکی با همراه اول و صندوق پژوهشهای اصفهان ایجاد کرد که مجموعه بزرگی در صنعت و دانشگاههای کشور در آن درگیر میشوند و الان نیز در حوزه آب پژوهشهای لازم را انجام میدهد تا به راهکارهای عملی خوبی برسد، دو حالت دارد با این راهکارها یا رشد خواهیم کرد یا محتاطانه عقب خواهیم رفت.
ابطحی اضافه کرد: حمایت از خطوط پژوهشی به جای حمایت از پایان نامه باید مدنظر باشد، اگر صنعت در طول پنج سال از خط پژوهشی و هیئت علمی حمایت کند، موفقیت بیشتری خواهد داشت و محورهای علمی بهتری مدنظر خواهد بود و آزمایشگاهها نیز برای بررسیهای پژوهشی بهتر فعالیت خواهند کرد.
انتهای پیام