نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز:

بخش عمده‌ای از سرمایه واحدهای تولیدی در نظام‌ بانکی حبس شده است

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز حضور برخی عوامل فرصت طلب در واردات کالا و حضور کمرنگ محصولات تولیدی کشور در بازارهای صادراتی را ناشی از خود نمایی تورم در برخی از قوانین و مقررات حاکم در گمرکات عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، یدالله مالمیر روز سه شنبه ۲۳ آذرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخش خصوصی از دولت سیزدهم که مانع زدایی از تولید و صادرات را در اولویت قرار داده است انتظار دارد برای بازنگری در قوانین کهنه و حذف دستورالعمل های اداری پیچیده و غیر منطقی در گمرکات وارد صحنه شود.

 وی افزود: رونق صادرات و رهایی از تکرار تجربه  تلخ واردات بی رویه سال های گذشته نیازمند تهیه، تدوین و اجرای قوانین گمرکی جامعی است که با استراتژی ملی و برنامه های تیم اقتصادی دولت در مسیر پویایی اقتصاد کشور همخوانی داشته باشد.

مالمیر گفت: بعضی قوانین گمرکی تاریخ گذشته علاوه بر پیچیدگی ها در توسعه صادرات، روند واردات کالا های ضروری بخش های تولید، صنعت و کشاورزی را بسیار کند، لاک پشتی و با انواع موانع غیر طبیعی رو به رو کرده است.

وی دپوی صدها هزار تن کالای اساسی و چند صد دستگاه خودرو سواری و هزاران قطعه خودرو و ماشین آلات صنعتی وارداتی که به‌ لحاظ  پیچ و خم های اداری بلا استفاده در انبارهای گمرکات رها شده است را بیانگر وجود تورم در برخی قوانین گمرکی عنوان کرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز گفت: نبود هماهنگی لازم‌  میان نهادهای مرتبط با امور گمرکی و زمانبر بودن فرایند نمونه‌ برداری‌ های آزمایشگاهی از کالا ها از جمله موانعی است که روند صادرات و واردات را با تاخیر طولانی و غیر منطقی مواجه کرده است.

مالمیر افزود: کم توجهی نسبت به‌ ایجاد سیستم‌ها و تجهیزات الکترونیکی در مبادی گمرکی برای بالابردن ضریب دقت در جلوگیری از فساد اداری و ممانعت از واردات کالاهایی که مشابه آن درکشور  تولید می شود از عواملی است که مشکل دپو کالا در انبارهای گمرکات را ایجاد کرده است.

وی اظهار کرد: در صورت برنامه ریزی برای ایجاد و بهره گیری از سیستم‌های الکترونیکی نوین و مجهز در مبادی ورودی ضریب دقت در جلوگیری از فساد اداری و ممانعت از واردات کالاهایی که مشابه آن در کشور  تولید می شود افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در این صورت جاده‌های فرعی و کوره راه‌های رانت و فساد مسدود می شود و ضمن شناسایی زود هنگام و معرفی عوامل خاطی، مدیران گمرکات کاهش تدریجی دپو کالا در انبار ها را تجربه خواهند کرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز از حبس سرمایه در گردش واحدهای تولیدی در نظام‌ بانکی در مراحل واردات مواد اولیه و قطعات گلایه کرد و از آن به عنوان یک چالش حاد نام برد.

مالمیر ریشه بروز این چالش را ناشی از کندی روند انجام امور اداری در بانک مرکزی ذکر کرد و ضرورت برنامه ریزی برای رفع اینگونه مشکلات را مورد تاکید قرار داد.

وی گفت: کارشناسان بخش خصوصی که با نارسایی ها و موانع موجود در واردات و صادرات در گمرکات و سایر دستگاه های اجرایی مرتبط کاملا آشنا هستند ، آمادگی دارند با ارائه نظرات کارشناسی دولت را در به روز رسانی قوانین گمرکی یاری دهند.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز گفت: تجربه سال های اخیر نشان داد که مانع تراشی ها و دست اندازهای اداری غیر اصولی در امور واردات و صادرات همواره رکود در بستر تولید و گرانی و تورم در بازار مصرف را به دنبال داشته است.

مالمیر ادامه داد: بنابراین باید برنامه ریزی ها در مسیری هدایت شود تا درهم شدن سه عامل "گرانی" ،  "تورم" و "رکود" اقتصاد کشور را مورد تهدید قرار ندهد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1400092317768
  • خبرنگار : 50024