لیلا محمودنیا در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه نارسایی کلیه به کاهش کارکرد کلیه اطلاق میشود، اظهار کرد: در چنین حالتی کلیههای فرد در دفع مواد زائد دچار مشکل میشوند، البته نارسایی کلیه خفیف تا شدید بوده، بهطوری که در حالت شدید فرد بدون انجام عمل دیالیز یا عمل پیوند قادر به ادامه حیات نخواهد بود.
وی با بیان اینکه معمولا نارسایی کلیه علامتی ندارد، افزود: معمولا افراد زمانی به پزشک مراجعه میکنند که کلیههای آنان به مرحله دیالیز رسیده است، شایعترین علت ایجادکننده نارسایی کلیه در سراسر دنیا دیابت کنترل نشده است که معمولا در افراد چاق، ریسک ابتلا به دیابت بالاتر از سایرین است.
این فوق تخصص کلیه با اشاره به دیگر عوامل ایجادکننده نارسایی کلیه، تصریح کرد: فشار خون کنترل نشده نیز عامل دیگر نارسا شدن کلیهها است، بسیاری از افراد فشار خون را نادیده میگیرند و نسبت به مصرف به موقع داروهای خود دقت لازم را ندارند، انواع التهابات درون گلومرولی، دفع پروتئین، سنگهای کلیه، انواع عفونتهای درمان نشده و وجود بیماریهای روماتولوژی زمینهای دیگر علل ایجادکننده نارسایی کلیه در افراد است.
محمودنیا تاکید کرد: به بیماران توصیه میشود که کنترل قند خون و فشار خون را جدی بگیرند، زیرا این دو عامل پیشرفت نارسایی کلیه را کند میکند، بهعلاوه دفع پروتئین و دفع خون در ادرار به هر علت و وجود سنگهای مکرر ادراری جدی گرفته شوند، زیرا این عوامل به کلیهها آسیب میرسانند، اگر هم نارسایی کلیه در فردی تشخیص داده شود، حتما باید فرد زیر نظر پزشک متخصص قرار بگیرد.
وی با اشاره به تاثیر دیالیز در درمان نارسایی کلیه، توضیح داد: بیماران دیالیزی زندگی با کیفیتی ندارند، زیرا کارکرد کلیهها در حالت دیالیز به مانند سابق بازنمیگردد و انجام دیالیز باعث میشود که بیمار تنها زنده بماند، بنابراین انجام پیوند به جای دیالیز توصیه میشود، زیرا هم کیفیت زندگی و هم طول عمر افراد را افزایش میدهد.
این فوق تخصص کلیه گفت: اصلاح سبک زندگی، تحرک لازم و کاهش وزن اضافه سه عامل مهم در سلامتی افراد است، بهعلاوه افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند، باید از غذاهایی استفاده کنند که حاوی پروتئین کمی باشند، مثلا این افراد مصرف گوشت و پروتئین را در وعدههای غذایی خود کاهش دهند.
محمودنیا در پایان با بیان اینکه تکرر ادرار ربطی به نارسایی کلیه ندارد، افزود: این مشکل، مربوط به مجاری ادراری و مثانه بوده که عواملی مانند عفونت و اختلال ذخیرهسازی ادرار در مثانه در این موضوع، دخیل هستند، البته در مواردی مانند دفع ادرار با حجم زیاد بهصورت شبانه امکان دارد فرد به درجاتی از نارسایی کلیه مبتلا شده باشد.
انتهای پیام