به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، همزمان با افزایش فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی تایوان، تنشها میان تایپه و پکن که این جزیره خودمختار را بخشی از قلمرو خود میداند، در دو سال گذشته بالا گرفته است.
وزارت دفاع تایوان در گزارشی به قانونگذاران اعلام کرد: ظرفیت ترابری چین در حال حاضر محدود است. چین قادر نیست یک دفعه تمامی نیروهای خود را در خاک تایوان فرود آورد و مجبور است به کشتیهای باری غیر استاندارد که باید از تسهیلات بندری استفاده کنند و هواپیماهای ترابری که به فرودگاهها نیاز دارند، تکیه کند.
در ادامه این گزارش آمده است: با این حال، ارتش تایوان با قدرت از بنادر و فرودگاهها دفاع میکند و تصرف آنها در کوتاه مدت کار آسانی نخواهد بود. عملیاتهای فرود نیز به شدت ریسکی و خطرناک خواهند بود. نیروهای لجستیکی چین نیز با چالشهایی مواجه هستند چرا که هر نیرویی که فرود میآید به دریافت و تامین مجدد تسلیحات، مواد غذایی و دارو در سراسر تنگه تایوان که به دو بخش تقسیم شده، نیاز دارد.
وزارت دفاع تایوان افزود: ارتش تایوان این مزیت را دارد که تنگه تایوان در حقیقت یک خندق طبیعی است و میتواند از عملیاتهای رهگیری مشترک استفاده کند، تدارکات ارتش کمونیست چین را قطع کند و اثربخشی جنگی و استقامت نیروهایی که فرود میآیند را به شدت کاهش دهد.
در ادامه این گزارش آمده است: چین همچنین باید تعدادی از نیروهایش را برای جلوگیری از پیوستن نیروهای خارجی برای کمک به تایوان و برای نظارت دقیق بر دیگر مناطق حساس و تحریکپذیر مرز چین همچون مناطق مرزی با هند و در دریای چین جنوبی به صورت آمادهباش نگه دارد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: پایگاههای نظامی آمریکا و ژاپن به تایوان نزدیک هستند و هرگونه حمله چین نیازمند نظارت دقیق و همچنین آمادهباش نیروها برای جلوگیری از مداخله نظامی خارجی است. به همین خاطر، متمرکز کردن تمامی تلاشهایش برای مبارزه با تایوان بسیار دشوار است.
با این حال، کارشناسان تاکید دارند که چین ابزارهای دیگری برای به زانو درآوردن تایوان در اختیار دارد از جمله محاصره یا حملات موشکی هدفمند.
تسای اینگ-ون، رئیس جمهور تایوان بر یک برنامه مدرنسازی نظامی نظارت دارد تا حمله به این جزیره را دشوارتر کند و ارتش را با تجهیزات دقیقتر و به روزتری از جمله موشکهای دوربرد مجهز کند.
انتهای پیام