تلاش ناکام آفریقا برای عضویت در شورای امنیت

آفریقا با ۲۸ درصد بیشترین نماینده را در مجمع عمومی سازمان ملل دارد، اما به دلیل نداشتن عضو دائمی، از حق رای در شورای امنیت محروم است.

به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، اگرچه قاره آفریقا با ۲۸ درصد بیشترین نماینده را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دارد، اما به دلیل نداشتن عضو دائمی، در هیچ یک از موضوعات مربوطه، قادر به اظهارنظر در شورای امنیت نیست.

این واقعیت که هیچکدام از ۵۴ کشوری آفریقایی، عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل نیستند، مدتی است که مورد انتقاد رهبران این قاره قرار دارد.

مکی سال، رئیس جمهور سنگال و سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی طی نشست خبری که در داکار، پایتخت سنگال برگزار کردند، دوباره این موضوع را مطرح و بحث اصلاحات در سازمان ملل را آغاز کردند.

دانیل فورتی، تحلیلگر سیاسی از مرکز عملیات صلح برایان اورکوهارت در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی اظهارداشت: «تقریبا ۷۰ درصد از قطعنامه‌های اتخاذ شده در شورای امنیت سازمان ملل در سال‌های اخیر در مورد آفریقا است.

فورتی با تاکید بر اینکه کشورهای آفریقایی ۲ روش برای مبارزه با این عدم حضور کشورهای آفریقایی تعیین کرده‌اند، گفت: «کشورهای آفریقایی همیشه خواستار اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل و در روند عضویت آن هستند. آنها اجماع با دو عضویت دائم با حق وتو و ۵ عضویت موقت را که هر دو سال یکبار تغییر می‌کند، پذیرفتند.

وی افزود: ثانیا تلاش می‌کند تا نفوذ خود را با گروه آفریقایی (کشورهای A۳) که از ۳ عضو موقت تشکیل شده است، تقویت کند.

دیوید سیلوان، فعال در زمینه روابط بین‌الملل در موسسه فارغ التحصیل ژنو نیز تصریح کرد: «نه تنها کشورهای آفریقایی، بلکه آمریکای لاتین و حتی کشورهای آسیایی و خاورمیانه به جز چین در شورای امنیت سازمان ملل حضور ندارند».

سیلوان گفت: علی‌رغم تماس‌های طولانی مدت برای افزایش تعداد اعضای دائمی، هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است زیرا ۵ عضو دائمی علاقه‌ای به ورود اعضای دائمی جدید ندارند.

محمد خالد سید، معاون رئیس و نماینده مجلس استان کیپ غربی کنگره ملی آفریقا و از حزب حاکم در این کشور، بر لزوم اقدام مشترک کشورهای آفریقایی و رهبران آن علیه این بی عدالتی تاکید کرد.

وی با اشاره به جمله "جهان بزرگتر از ۵ است" که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه بر آن تاکید دارد، گفت: «شورای امنیت سازمان ملل با شکل کنونی دارای صلاحیت نمایندگی کامل نیست».

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400092014944
  • خبرنگار : 71129