به گزارش ایسنا، هنرمندان حوزه تجسمی از عکاس گرفته تا مجسمهساز و نقاش همگی یک نیاز مشترکی دارند و آن دیده شدن آثارشان در فضای نمایشگاهی است. گالریها محیطی محسوب میشوند که قابلیت برطرف کردن این نیاز را دارند. اما سوال اینجاست که گالریدارها چقدر سیاستهایشان را در راستای دیده شدن آثار هنرمندان و به ویژه هنرمندان تازهکار ساماندهی کردهاند؟
در همین راستا خبرنگار بخش تجسمی ایسنا در گفتوگو با یک هنرمند عکاس، از او درباره سختیهای برگزاری نمایشگاه در گالریها پرسیده است.
این هنرمند ضمن اشاره به این نکته که تجربه برگزاری ۳۰ نمایشگاه گروهی و ۱۰ نمایشگاه انفرادی را داشته است، در پاسخ به این پرسش که آیا تا به حال با مدیر یک گالری به مشکل حقوقی برخورده یا خیر؟ گفت: «واقعیتش نه چون بیشتر نمایشگاههایی که ما برگزار کردیم، دوستانه و رفاقتی بودهاند. برای برگزاری نمایشگاه در گالری معمولا باید وقت بگیرید و هزینهای نیز پرداخت کنید اما همانطور که گفتم ما به دلیل فضای دوستانه و رفاقتی به این مشکلات برخورد نکردیم.»
او همچنین ضمن اشاره به این نکته که بیشتر نمایشگاههایی که تاکنون برگزار کرده به کمک ارتباطات بوده است، ادامه داد: «تا به حال پیش نیامده با گالریداری به مشکل برخورد کنم اما مثلا پیش آمده بود که نمایشگاهی در خارج از کشور برگزار کرده بودم و آثارم زمانی که به کشور برگشتند آسیب دیده بودند که این مشکل باز هم به گالری ارتباطی نداشت.»
وی در ادامه به این سوال که آیا برگزاری نمایشگاه در گالری به پارتی نیاز دارد، این چنین پاسخ داد: «واقعیتش را بخواهید متأسفانه بله. اگر شما ارتباطات بیشتری داشته باشید، زمانی که بخواهید نمایشگاه برگزار کنید هزینه کمتری متحمل خواهید شد. در غیر این صورت راضی کردن گالریدار برای برگزاری نمایشگاه کار سختی است؛ چراکه در واقع شما قصد دارید اثری را در نمایشگاه به نمایش بگذارید و این اثر باید برای گالری سود اقتصادی داشته باشد.»
خطیری اضافه کرد: «هنرمند برای نشان دادن اثرش باید فضایی داشته باشد. در دوران کرونا به دلیل آنلاین شدنِ بیشتر فعالیتها، زیاد درباره این مشکلات صحبت نشد اما این مشکل وجود دارد که اگر هنرمندی تازهکار باشد و بخواهد که آثارش دیده شوند به راحتی نمیتواند وقت گالری را بگیرد و از طرفی باید هزینه بیشتری را نیز برای برگزاری نمایشگاه پرداخت کند.»
این هنرمند عکاس درباره سیاست گالریها در قبال انتخاب نمایشگاه ها همچنین اظهار کرد: «اگر واقعیت اقتصاد هنر را در نظر بگیریم، این سیاست ۵۰ درصد درست است. گالریداران درواقع به دلیل فضای اقتصادی ترجیح میدهند برای نمایش آثار هنرمندان شناخته شده، هزینه کمتری از آنها دریافت کرده و آثارشان را به نمایش بگذارند.»
انتهای پیام