اکبر فتحی در آیین افتتاح نخستین واحد فیش باگت در ایران اظهار کرد: رشد ۲۰۰ برابری فروشگاهها، مراکز عرضه آبزیان و توسعه رستورانهای ویژه آبزیان در آذربایجانشرقی عامل افزایش سرانه مصرف ماهی در این استان بوده است.
وی افزود: افزایش رستورانهای ویژه طبخ آبزیان به ۲۵ مورد، تاسیس ۱۰۰ واحد غذاخوری با اولویت طبخ ماهی، در شهرستانهای تبریز، میانه، جلفا، مراغه، اهر، مرند، شبستر، بستان آباد و سراب و ایجاد واحدهای فراوری به ظرفیت پنج هزار تن در سال در چهار دهه گذشته از عوامل توسعه آبزی مصرفی در آذربایجان شرقی بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه میزان مصرف آب در بخش شیلات در مقایسه با سایر بخشهای کشاورزی بسیار ناچیز است، ادامه داد: در منابع آبی استان شامل سدها و دریاچهها، ظرفیتهای زیادی جهت تولید آبزیان وجود دارد و در پرورش ماهی در قفس نیز هیچگونه آبی مصرف نمیشود و این صنعت به لحاظ منابع آبی به صرفه است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده جهت اختصاص آب چاههای کشاورزی به آبزی پروری در استان گفت: این موضوع میتواند آبزی پروری را به صورت خرد در استانهای غیرساحلی توسعه دهد و پروتئین آبزیان را در دورترین نقاط استان که امکان دسترسی به ماهی را ندارند برای استفاده مردم فراهم کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره اینکه رستوران برند منتخب سازمان شیلات ایران در دو سال گذشته به آذربایجان شرقی اختصاص یافته است، ادامه داد: طبخ تخصصی و ویژه آبزیان در تبریز، در سطح کشور بیسابقه بوده و حتی در استانهای ساحلی کشورمان، رستورانی که در این وسعت که منحصر به طبخ و سرو ماهی بپردازد وجود ندارد.
فتحی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از ظرفیتهای بسیار خوبی به لحاظ تولید و صادرات در حوزه شیلات، آبزی پروری، صید، صیادی و فرآوردههای شیلاتی برخوردار است، افزود: ظرفیت های شیلاتی می تواند اشتغال، تولید و ارزآوری قابل توجهی برای کشور و استان داشته باشد.
وی یکی از راه های افزایش مصرف ماهی را تنوع بخشی در تهیه غذاهای مختلف با این محصول سالم و مغذی دانست و افزود: به خاطر فرهنگ سازیهای انجام شده شاهد افزایش مصرف ماهی در استان هستیم.
فتحی با بیان اینکه نوع تغذیه، تأثیر مهمی در سلامت انسان دارد، افزود: گروهی از مواد غذایی که تأثیر مهمی در سلامت انسان و پیشگیری از بیماریها دارند، ماهی و آبزیان هستند.
وی با بیان اینکه یکی از راههای افزایش مصرف ماهی تنوع بخشی در تهیه غذاهای مختلف با این محصول سالم و مغذی است، گفت: با توجه به اهمیت مصرف ماهی و آبزیان در ارتقاء سلامت افراد جامعه بسیار موثر است، بر این اساس تاکنون ۱۰ واحد رستوران انحصاری طبخ ماهی و آبزیان در شهر تبریز راه اندازی شده است.
وی افزود: درصدد هستیم این رستورانها را در سطح استان و در مسیرهایی که گردشگران در آن مسیرها و جادهها در تردد میباشند، راهاندازی کنیم تا بتوانند از این رستورانها بهره مند شوند و به این طریق فرهنگ استفاده از آبزیان در جامعه باب شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، فتحی در رابطه با فرهنگ سازی و تمهیدات دیگر جهت تشویق مردم برای استفاده از آبزیان گفت: مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی برنامههای فرهنگی و جشنوارههای مختلفی را در سطح استان و شهرستانها ترتیب داده است و از این طریق در مورد استفاده از آبزیان فرهنگ سازی میشود.
انتهای پیام