این مطالعه که در شماره فعلی مجله Sleep منتشر شده، نشان میدهد زنان غیرافسرده که از dCBT برای درمان بیخوابی در دوران بارداری استفاده کردهاند بهتر میخوابیدند و چند ماه پس از زایمان افسردگی کمتری داشتند. این مطالعه ادامه تحقیقاتی است که در ژانویه ۲۰۲۰ در JAMA Psychiatry منتشر شد و نشان داد این درمان، علائم بیخوابی، افسردگی و اضطراب را در دوران بارداری کاهش میدهد.
بی خوابی در بارداری شایع است و حدود ۳۸ درصد از زنان در دوران بارداری دچار بیخوابی می شوند که به نوبه خود با افزایش ۳۰ درصدی خطر زایمان زودرس همراه است. با این حال، تحقیقات زیادی در مورد اینکه آیا مداخلات خواب برای زنان باردار مؤثر است یا خیر، انجام نشده است.
مطالعات در مورد چگونگی پیشگیری از افسردگی پس از زایمان که ۱۵ درصد از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، بر روی زنان با سابقه افسردگی یا علائم افسردگی تحت بالینی متمرکز شده است. هیچ تحقیقی بررسی نکرده که آیا درمان بی خوابی می تواند از افسردگی پس از زایمان جلوگیری کند یا خیر؟
مطالعه حاضر شامل ۲۰۸ شرکتکننده بود که ۱۰۵ نفر از آنها بهطور تصادفی تحت درمان dCBT قرار گرفتند. یک برنامه خواب خودگام به نام Sleepio که بیماران به مدت ۲۰ دقیقه در هر روز و حداکثر تا شش جلسه از آن استفاده کردند. در سه ماه پس از زایمان، ۴ درصد از زنانی که از این برنامه استفاده کردند، در مقایسه با ۱۸ درصد از زنانی که مراقبت های معمول را دریافت کردند، از نظر شرایط افسردگی ارزیابی شدند.
دیجیتال درمانی؛ درمانی مقرون به صرفه
پژوهشگران این تحقیق معتقدند که روش درمانی آنها بهتر عمل می کند، زیرا بیشتر فردی است و به عواملی که باعث تداوم بی خوابی می شوند، را بررسی می کند. شرکتکنندگان میتوانند اهداف خود را تعیین کنند و توصیههای درمانی آنها بر اساس شباهت خواب هفته قبل آنها تنظیم میشود.
این پژوهشگران قصد دارند در آینده نزدیک یک مطالعه در مقیاس بزرگ انجام دهند تا به طور قطعی تعیین کنند که آیا dCBT برای درمان بی خوابی از افسردگی پس از زایمان جلوگیری می کند یا خیر؟ علاوه بر این، آنها در حال حاضر در حال اجرای آزمایشی یک مداخله مبتنی بر ذهن آگاهی هستند تا به افراد باردار کمک کند تا با اختلالات خواب ناشی از ناراحتی، درد یا ذهن فعال کنار بیایند.
منبع:medicalxpress
انتهای پیام