کجای کار می لنگد؛

انتظار پنج ساله معلولان بم برای دریافت ویلچر

ویلچر  به عنوان پای معلول تلقی می شود که متاسفانه در پنج سال گذشته  به هیچ یک از معلولان در بم ویلچر ندادند اما کجای کار می لنگد؟

سوم دسامبر (برابر ۱۲ آذر) به نام روز جهانی معلولان نامگذاری شده است. این نامگذاری از آن جهت انجام شده تا مردم بیشتر به این قشر توجه کنند. براساس برآوردها ۱۵ درصد از جمعیت جهان (معادل یک میلیارد نفر) از نوعی از نقص جسمانی رنج می‌برند که این موضوع در ۲ تا ۴ درصد آن‌ها به طور قابل توجهی باعث تحت تاثیر قرار گرفتن عملکردشان شده است.

در چند دهه اخیر با افزایش جمعیت جهان بر شمار معلولان نیز افزوده شده است. از مشکلات مادرزادی تا بیماری‌ها و حوادث، می‌تواند منجر به بروز معلولیت در انسان‌ها شود.  

متاسفانه به دلیل زمین لرزه بم به تعداد معلولان در این شهر افزوده شده است و در همین راستا باید محیط مناسبی برای این افراد که جزئی از جامعه هستند، ایجاد شود.

اعظم شیرازی،  عضو افتخاری انجمن ضایعه نخاعی بم در حاشیه مسابقات ویلچر رانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در دو سال گذشته که بحران بیماری کرونا جامعه را درگیر کرده بود ما نتوانسته  ایم برای عزیزان معلول برنامه ای داشته باشیم که با کم شدن این بحران امسال برنامه های متنوعی از جمله مسابقات طناب کشی، دارت، ویلچر رانی و دوچرخه سواری برگزار کردیم و در پایان هر مسابقه به تمام افراد شرکت کننده  جوایزی اهدا شد.

وی با اشاره به پویش خرید ویلچر جهت معلولان، افزود :جهت تامین ویلچر برای معلولان پویشی را راه اندازی کرده ایم تا با کمک افراد خیر بتوانیم ویلچر خریداری کنیم.

پنج سال است که معلولان ما ویلچر دریافت نکرده اندکه نیاز مبرم برای این عزیزان می باشد. همچنین در جلسه ای که با حضور مسئولان برگزار شد معلولان درخواست های خود را مبنی بر مناسب سازی، نداشتن ویلچر و ملزومات بهداشتی درمانی مطرح کردند.

وی ضمن قدردانی از زحمات محمد بنی اسدی، سرپرست شهرداری بم  که  سال گذشته اقدام به مناسب سازی برای معلولان کرد، به دیگر مشکلات معلولان اشاره و تصریح کرد: از جمله مشکلات با توجه به قیمت های نجومی پوشک و ملزمات پزشکی که روزانه معلولان درگیر آن هستند، می طلبد که مسئولان به این امر توجه کنند.

محمد معظمی از معلولان و عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از معلولان شهرستان بم،  به عمده مشکلات معلولان  اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه دستگاههای نظارتی باید ۳درصد از استخدامات دولتی را به معلولان اختصاص بدهند ولی این قانون هنوز اجرایی نشده است. ضمن اینکه مسوولان باید به ملزومات پزشکی، ویلچر، مسکن معلولان و مناسب سازی معابر توجه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه معلولان در امر ورزش در هر زمینه ای خوش درخشیدند و هر ساله استان کرمان در مسابقات جهانی  با کسب مدال افتخار آفرینی کرده اند که می توان در این راستا قهرمانانی همچون نعمتی،   پور میرزایی و ابارقی را نام برد.

وی ادامه داد: مسئولان برای تقویت روحی معلولان از ورزش آنها حمایت کنند ضمن اینکه باید به دنبال اسپانسر باشیم تا بتوانیم شور و نشاط در بین این عزیزان  ایجاد کنیم. ورزش انفرادی مانند پرتاب دیسک، وزنه برداری هم در بم ایجاد شده است و می طلبد که جهت معرفی اسپانسر، مسئولان کمک کنند.

وی همچنین از راه و شهرسازی درخواست کرد: برای مسکن معلولان چاره اندیشی کنند که امیدواریم  در خصوص واگذاری زمین به این قشر از جامعه اقدام کنند، ضمن اینکه انجمن "کاریتاس" اعلام کرد افرادی که زمین دارند، می توانند برای ساخت مسکن آنها اقدام می کنند.   
 
علیرضا اشرف زاده به ایسنا، گفت: به یقین این روز، روز پاسداشت ارزش های انسانی، بدون توجه به نواقص و محدویت های جسمانی است. چرا که خداوند انسان ها را بر اساس ایمان و ذات پاک انسانی، دوست دارد و حضوری برتر و والاتر است که باید برای ظهور قدرت لایزال الهی توانمندتر و شایسته تر گام برداریم.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان بم ضمن تبریک این روز افزود: روز جهانی معلولان، فرصتی است مغتنم، تا همه با هم بکوشیم، افکار و اذهان عمومی را جهت باور هر چه بیشتر این  عزیزان سوق دهیم. ضمن اینکه معلولیت، هرگز نتوانسته مانع بروز توانمندی، خلاقیت، ایستادگی، شور، شعور، شیدایی، همت والا و عزت نفس در این افراد شود.

وی افزود: آن ها بارها و بارها با درخشش خود در میادین علمی، فرهنگی، ورزشی، هنری به عموم نشان دادند، تنها خواستن است که پیشرفت را معنا و تفسیر می کند و با صبر و بردباری، تمرین، ممارست و تکیه بر داده های موجود و با عنایت ویژه حق که به یقین در وجود تمامشان ساری است، می توان بر قله های افتخار ایستاد و آیینه ای تمام نما از اقتدار، قدرت و ایمان را به نمایش گذاشت و بسیاری از افراد دارای معلولیت اثبات کردند، با بالهای بسته و زخمی نیز می توان تا فراز ابرها پرگشود و اوج گرفت و نماد پیروزی و پرواز بود.

رئیس بهزیستی بم گفت: هم اکنون معلولان بم برای انجام امور روزمره با مشکلات فراوانی روبرو هستند و باید مسئولان برای حل این مشکلات همکاری کنند.

اشراف زاده  با اشاره به بازسازی شهر بم گفت: متاسفانه علیرغم ساخت و سازهای صورت گرفته به خصوص اماکن دولتی، خدماتی و معابر عمومی برای استفاده دهها معلول شهر بم مناسب سازی نشده و هنوز اقدام خاصی برای حل مشکل معلولان انجام نشده است.

رئیس بهزیستی بم با بیان اینکه معلولان عضوی از جامعه هستند که توانایی کارهای بسیاری در راستای پیشرفت فردی و جمعی دارند، بر ایجاد اشتغال برای آنها تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به تعداد زیاد معلولان در بم باید شرایط زندگی مطلوب برای این عزیزان فراهم شود. ضمن اینکه علیرغم اقدامات صورت گرفته در بم با مشکلات فراوانی برای انجام امور روزمره به دلیل عدم متناسب سازی شهر مواجه هستند.

وی بیان کرد: بیش از ۳۷۰۰ معلول در بم تحت پوشش بهزیستی است که  تعدادی پشت نوبت کمیسیون قرار دارند که از این تعداد ۱۵۱ ضایعه نخاعی و 1267 جسمی حرکتی، 330 ناشنوا، 316 نابینا، 628  ذهنی، 39  سالمند و 349  اعصاب و روان هستند که از خدمات بهزیستی بهرمند می شوند.

اشرف زاده خاطرنشان کرد: مشکلاتی که در توانمندبخشی وجود دارد کمبود واکر، ویلچر  وهزینه های بالای درمان است که طی دوسال گذشته با بیمه تکمیلی کردن مددجویان، سعی بر کمک به آنها بود البته هرچند جوابگو نیست که امیدواریم مسئولان به این امر کمک کنند.

 وی عنوان کرد: طی جلساتی در خصوص مناسب سازی برای معلولان  با فرماندار و معاون عمرانی داشتیم سعی بر این است این مهم هر چه سریعتر انجام شود. چندین مکاتبه با بانک های مختلف مبنی بر مناسب سازی انجام شده است ولی متاسفانه فقط چند بانک در خصوص مناسب سازی اقدام کرده اند.

اشراف زاده از واگذار زمین به خانواده های دارای دو نفر معلول به بالا خبر داد و افزود:  ۳۹قطعه زمین به خانواده‌ های دارای دو فرد معلول به بالا واگذار می شود که تا کنون ۱۷ واحد ساخته شد و تا فروردین ۱۴۰۱ واحدها واگذار می شود.

وی افزود خانوارهای که افراد معلول آنها ۲۵ سال سن دارند، می توانند برای ساخت و ساز به بنیاد مسکن مراجعه کنند تا از وام و همچنین مبلغ پنجاه میلیون تومانی بلاعوض از طرف بهزیستی برای تکمیل ساختمان استفاده کنند.

وی به اشتغال مدد جویان اشاره و بیان کرد: کارفرمایانی که افراد تحت حمایت بهزیستی را بکار گیرند می توانند از بسته های حمایتی شامل معافیت مالیاتی، برخورداری از پرداخت هزینه های بیمه تا پنج سال  و همچنین تسهیلات صد میلیون تومانی بهر مند شوند.

اشراف زاده یاد آور شد:  تفاهمنامه هایی جهت خدمات رسانی بهتر برای معلولان با هلال احمر در خصوص ساخت پروتز، پای مصنوعی، دست مصنوعی منعقد شده است که دیگر نیاز نیست به مرکز استان مراجعه کنند و هزینه هایی را متحمل شوند و بهزیستی مبلغ دو میلیون تومان به مدد جویان کمک می کند.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400091410426
  • خبرنگار : 50474