نقشه یک‌پنجاه‌هزارم ژئومرفولوژی ساحلی بندرانزلی تهیه می‌شود

مسئول تهیه نقشه‌های ژئومرفولوژی گیلان از تهیه ۴ نقشه ژئومرفولوژی ساحلی در مقیاس یکصدهزارم خبر داد.

به گزارش ایسنا، پانته‌آ گیاهچی گفت: نقشه‌های لنگرود، رشت، بندرانزلی و آستارا طی سال‌های گذشته تهیه شده و از سال ۱۳۹۸ طبق اهداف شاخص‌های سازمانی تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه‌هزارم ژئومرفولوژی ساحلی در دستور کار گروه ژئومرفولوژی بخش مدیریت زمین‌شناسی دریایی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه نقشه‌های یک‌پنجاه‌هزارم مناطق زاغه مرز و امام‌ده در استان مازندران تهیه شده و در حال حاضر در استان گیلان نقشه یک‌پنجاه‌هزارم ژئومرفولوژی ساحلی بندرانزلی در دست تهیه است، اظهار کرد: تمام پروژه‌های عمرانی و مهندسی به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت‌تاثیر علم ژئومرفولوژی هستند که بر همین اساس مطالعه این علم بهترین راه‌حل برای تعدیل شرایط بحرانی و محیط‌زیست است.

وی با اشاره به این‌که در گیلان، اشکال و فرایندهای ژئومرفولوژی دارای تنوع بسیار زیاد است، گفت: این ناهمواری‌ها و نیروهای دینامیک بیرونی نقش علم ژئومرفولوژی را در مدیریت محیط برجسته‌تر و ضروری‌تر نشان می‌دهد و با توجه به رشد جمعیت و تغییرات شدید کاربری لجام گسیخته از منابع‌طبیعی، منجر به ظهور چالش‌های محیطی شده است. 

گیاهچی، خشک شدن تالاب‌های داخلی، تغییرات سطح و تخریب سواحل دریای‌خزر، برداشت شن و ماسه و ساخت‌وسازه‌های غیرقانونی در بستر سواحل و رودخانه‌ها را به‌عنوان عواقب ناشی از فعالیت‌های انسانی یاد کرد و افزود: در این راستا تهیه نقشه‌های ژئومرفولوژی در جهت پیشگیری ساخت‌وساز در حریم‌های دریای‌خزر با توجه به سابقه تغییرات سطح دریا بسیار مفید بوده که بتوانیم پیش‌بینی‌هایی در این ارتباط انجام دهیم.

گیاهچی با تاکید بر اینکه با مطالعه و تهیه نقشه‌های ژئومرفولوژی سواحل می‌توانیم از رخدادهای سیلابی که ممکن است در سواحل استان اتفاق بیفتد جلوگیری کنیم، یادآور شد: پروژه تهیه نقشه ژئومرفولوژی ساحلی (نام منطقه و مقیاس) پیشرفت ۵۵ درصدی داشته است و انتظار می‌رود این پژوهش‌ها پژوهشگران عرصه ژئومرفولوژی و علم زمین‌شناسی را به فعالیت در این زمینه ترغیب کند.

بابک نجفی‌ها نیز به عنوان ناظر علمی پروژه تهیه نقشه‌های ژئومرفولوژی ساحلی سطح کشور گفت: حضور و فعالیت انسان‌ها در محیط‌های ساحلی؛ موجب تغییر چشم‌اندازهای ساحلی شده که امیدواریم پژوهش‌های ژئومرفولوژیک برای زمین‌شناسان، مهندسان، خاک‌شناسان، مدیران حاکمیتی و برنامه‌ریزان زیست‌محیطی ارزشمند باشد و پشتوانه علمی مناسبی را برای آنها فراهم کند.

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، نقشه‌های ژئومرفولوژی گیلان با مسئولیت دکتر پانته‌آ گیاهچی و دکتر ایران میرتوحیدی و تحت نظارت دکتر بابک نجفی‌ها رئیس گروه ژئومرفولوژی بخش مدیریت زمین‌شناسی دریایی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در حال انجام است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400090805751
  • خبرنگار : 30057