یک مدرس سواد رسانه مطرح کرد:

تهدید وارونه جلوه دادن چهره‌های محبوب و منفور در فضای مجازی

یک مدرس سواد رسانه با تأکید بر لزوم افزایش سطح سواد رسانه‌ای برای در امان ماندن از تهدیدهای فضای مجازی، گفت: وارونه جلوه دادن چهره‌های محبوب و منفور، تغییر سبک زندگی، شایعه‌پراکنی، تضعیف روحیه اعتماد به نفس، ترویج جرائم مالی و ایجاد استرس از آسیب‌های فضای مجازی است.

حجت‌الاسلام رضایی، در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با آسیب‌ها و تهدیدهای فضای مجازی و ضرورت بالا بردن سواد رسانه‌ای، اظهار کرد: امروزه فضای مجازی جزئی از زندگی بشر شده و ضرورت دارد برای چگونگی استفاده از این فضا و اینکه فرصت فضای مجازی برای ما تبدیل به یک تهدید نشود، سواد رسانه‌ای خود را بالا ببریم.

وی به نقش فضای مجازی در شرایط کرونایی که امکان برگزاری اجتماعات حضوری وجود نداشت اشاره کرد و افزود: تشکیل جلسات و کلاس‌های مدارس در بستر فضای مجازی یک نوع استفاده مناسب از این بستر بود، کمااینکه گاهی اوقات جلسات مجازی نسبت به جلسات و اجتماعات حضوری کاربرد بهتری داشت.

رضایی بالا بودن آمار مخاطبان، انتقال آسان، سریع و با هزینه پایین مفاهیم به مخاطبان را ویژگی مثبت فضای مجازی دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه دشمن در بستر فضای مجازی برای تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و ‌سوق دادن آن‌ها به سمت سبک زندگی غربی تلاش می‌کند کاربران و فعالان رسانه‌ای ما نیز باید تلاش خود برای معرفی فرهنگ اصیل اسلامی و سبک زندگی اسلامی را به‌کار بگیرند.

این کارشناس مذهبی فضای مجازی را بستری برای ایجاد شبهه‌زدایی و یا رفع شبهه دانست و اضافه کرد: قبل از این انتقال پیام‌ها محدود به ایام حج و اربعین بود اما در حال حاضر از بستر فضای مجازی می‌توان برای انتقال پیام‌ها بهره گرفت.

رضایی تغییر سبک زندگی، ایجاد تناقض در فرهنگ، شایعه‌پراکنی، تضعیف روحیه اعتماد به نفس و به خطر افتادن امنیت اجتماعی، ترویج جرائم مالی، ایجاد استرس را از تهدیدها و آسیب‌های فضای مجازی دانست و گفت: جلوه دادن محبوب چهره‌های منفور و همچنین منفور جلوه دادن چهره‌های محبوب دیگر آسیب و تهدید فضای مجازی است.

وی اضافه کرد: برای در امان ماندن از آسیب‌ها و تهدیدهای فضای مجازی باید سواد رسانه‌ای خود را بالا ببریم، مدیریت زمان داشته باشیم و وقت و عمر خود را پای فضای مجازی تلف نکنیم، از مطالب و موضوعاتی که برایمان کاربرد دارد استفاده و به همه مطالب و موضوعات سرک نکشیم.

رضایی با تأکید بر لزوم رعایت تقوا در خلوت و فضای مجازی، اظهار کرد: فضای مجازی فرصتی است که می‌توان از آن برای معرفی و انتقال مفاهیم و تعالیم ناب اسلامی استفاده بهینه کرد پس باید مواظب باشیم این فرصت فضای مجازی را با استفاده نادرست به یک تهدید برای خود و دیگران تبدیل نکنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400090705298
  • خبرنگار : 50176