به گزارش ایسنا، مهمترین رویدادهای ششم آذر را در ادامه به نقل از پایگاه «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» میخوانید:
رویدادهای ششم آذر
سال ۱۲۹۷
وثوقالدوله به عنوان خستگی از رئیسالوزرائی استعفا داد ولی سلطان احمدشاه استعفای او را نپذیرفت و مجددا در مقام خویش تثبیت گردید.
سال ۱۳۰۶
دولت ایران با دولت افغانستان قرارداد تأمینیه منعقد نمودند.
سال ۱۳۰۷
طبق تصویبنامه هیات وزیران آقای محمدعلی فروغی، سفیرکبیر ایران در ترکیه، به سمت نمایندگی دائمی در جامعه ملل تعیین گردید. حسین علاء معاونت ایشان را بر عهده خواهد داشت.
سال ۱۳۱۱
امروز که مصادف با عید مبعث ۱۳۵۱ هجری بود، چون مذاکرات با کمپانی نفت بجایی نرسید رضاشاه پرونده نفت را در بخاری سوزاند و گفت از این تاریخ امتیازنامه دارسی لغو میگردد و مراتب کتباً به شرکت نفت انگلیس در ایران اطلاع داده شد. روزنامه اطلاعات و سایر جراید در این روز فوقالعاده انتشار دادند و در شهر تهران و سایر شهرها مراسم چراغانی و شادمانی برپا شد.
سال ۱۳۲۲
کنفرانس سران سه کشور (شوروی - آمریکا - انگلیس) در تهران تشکیل شد.
سال ۱۳۲۹
دادگاه جنائی تهران نسبت به پرونده متهمین حزب توده قرار صادر کرد. بموجب این قرار دادگاه نظامی و دادستان ارتش حق رسیدگی و صدور کیفرخواست نداشتهاند و کلیه تصمیمات آنها ملغیالاثر میباشد و مرجع صالح برای رسیدگی به این پرونده دادسرای استان تهران میباشد.
سال ۱۳۳۱
از طرف نخستوزیر اجرای قانون مصادره اموال قوام به عهده وزارت دارائی محول گردید و وزارت دارائی به وسیله مأمورین مخصوص به تقویم دارائی قوام و اجرای قانون آغاز بکار کرد.
سال ۱۳۳۳
وضع عمومی فارس مخصوصاً فیروزآباد مغشوش شد و تظاهراتی از طرف مردم علیه دولت و شاه به منصه ظهور رسید. چند واحد نظامی از اکناف مختلف برای فرونشاندن شورش به فارس عزیمت نمودند.
سال ۱۳۳۴
خلیل طهماسبی و کلیه اعضاء فدائیان اسلام از طرف مأمورین فرماندار نظامی بازداشت شدند.
سال ۱۳۳۷
دولت ایران دولت جدید سودان را به رسمیت شناخت.
شاه به ایتالیا سفر نمود.
سال ۱۳۴۶
هیئت حسن نیت لبنان به ریاست وزیر فرهنگ آن کشور وارد تهران شد.
سال ۱۳۵۰
اعلامیه مشترک ایران و یوگسلاوی انتشار یافت و دو کشور از اوضاع وخامت آمیز نیم قاره هند ابراز نگرانی کردند.
سال ۱۳۵۲
امیرعباس هویدا بزرگترین لایحه بودجه تاریخ ایران را به مجلس داد (۱۰۸۹ میلیارد ریال).
سال ۱۳۵۳
حکم اعدام انوشیروان رزاقمنش به جرم قتل منیژه حجازی، دختر ارتشبد حجازی، قطعی شد ولی جلب رضایت شاکی خصوصی و درخواست یک درجه عفو برای فرار از اعدام باقی ماند.
سال ۱۳۵۵
یک هواپیمای نظامی ایران هنگام پرواز تمرینی در فراز خاک عمان مورد اصابت گلولههای آتشبارهای جمهوری یمن جنوبی واقع شده و سرنگون گردید.
نخست وزیر چکسلواکی وارد تهران شد.
سال ۱۳۵۶
روزنامههای خبری نوشتند: پرونده ۳۰۰ میلیون تومان سوء استفاده شکر بایگانی شد.
سال ۱۳۵۷
تظاهرات مردم بابل چند کشته داد.
کارکنان برق تهران در اعتراض به دولت نظامی مبادرت به قطع جریان برق از ساعت ۸/۵ تا ۱۰ شب نمودند تا مردم اخبار دولتی را گوش نکنند.
در گرگان بین مردم و نیروی انتظامی زدوخورد شد و طبق نوشته مطبوعات از این زدوخورد ۱۰ مقتول باقی ماند.
انتهای پیام