محمد نبیونی در گفتوگو با ایسنا با اشاره بهاینکه ما در کشور همواره از نبود ارتباط بین دانشگاه و صنعت و جامعه ابراز نارضایتی میکنیم، گفت: همواره صنعتگران و متولیان از نبود تعامل دانشگاهیان گله میکنند و دانشگاهیان از نبود حمایت برای امور پژوهشی گلهمند هستند. این چرخه ناقص سالهاست که مورد بحث است؛ اگرچه به نظر میرسد تلاشهای زیادی انجام شده ولی موفقیتهای چندانی حاصل نشده است.
دبیر علمی جشنواره امیرکبیر افزود: بارها از دانشگاهیان و دستاندرکاران شنیدهایم که پایان نامهها مورد استفاده قرار نمیگیرند.
وی افزود: تعداد بخشهایی که در حوزه صنعت یا اجرایی کار خود را به دانشگاهها ارجاع میدهند کم نیستند ولی به خوبی دیده نشدهاند. پایاننامهها و رسالههایی هم انجام شده که اساتید راهنما و دانشجویان به سفارش کارفرما انجام دادهاند و نتایج در اختیار کارفرما قرار گرفتهاست؛ به این صورت پژوهشی کاربردی برای رفع مشکل انجام شده است.
به گفته نبیونی جشنواره امیرکبیر با محوریت پایان نامههای کارفرمامحور که به تایید کارفرما رسیده برگزار میشود تا ادبیات کارفرمامحور بودن رسالهها در بین دانشجویان و کارفرماها جا بیافتد. اگر چه پایاننامه هایی هم هستند که میتوانند صرفا برای ارتقا مرزهای دانش کاربردی باشد و نیاز به کارفرمای خاصی در حال حاضر نداشته باشند که ارزش آنها قابل انکار نیست.
وی با اشاره به اینکه جشنواره امیر کبیر در هفت گروه فنی ومهندسی، علوم پایه، علومانسانی، کشاورزی- محیط زیست و منابع طبیعی، هنر و علوم پزشکی و دامپزشکی برگزار می شود، افزود: کار دبیرخانه از ۲۳ آبان ۱۴۰۰ آغاز شده و متقاضیان میتوانند تا ۳۰ آذر آثار خود را برای شرکت در جشنواره ارسال کنند.
رئیس بنیاد نخبگان البرز یکی از معضلات موجود برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی را سرخوردگی ناشی از نیافتن شغل مرتبط بعد از اتمام تحصیلات عنوان کرد و گفت: هنر دانشجو و استاد راهنما در اینجا این است که کارفرمای مناسب برای کار خود بیابند و پیشنهادی را ارائه دهند که برای کارفرما جذابیت داشته باشد و منجر به حمایت مادی و معنوی کارفرما شود حتی منجر بهایجاد شغل برای دانشجو شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان البرز از مزایای کارفرمامحور بودن پایان نامهها را حضور در فضای واقعی متناسب با موضوع رشته تحصیلی فرد دانست که می تواند مشکل کارفرما و دانشجو را به نحوی رفع کند. بنابراین کارفرما یافتن محاسن بسیاری برای هر دو طرف دارد.
وی تصریح کرد: بنابراین دانشجویانی که تا تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۰ از پایان نامه خود دفاع کردهاند و کارفرما داشته اند میتوانند در جشنواره امیرکبیر شرکت کنند و کارفرما نیز باید اعلام اتمام و تایید کرده باشد. یعنی نتایج این پایاننامه به تأیید کارفرما رسیده و اعلام رضایت کرده باشد.
به گفته نبیونی در کشور ما نام امیرکبیر با موضوع دارالفنون و آموزش های مدرن و تغییر نگرش در حوزه صنعتی شدن و ... آمیخته است و سالروز رحلت وی زمان برگزاری این جشنواره است که در ۲۰ دی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه گزینشها در سه سطح صورت می گیرد، اظهار کرد: دانشجویان دارای پایان نامههای برتر، اساتید راهنما و دستگاههایی که به عنوان کارفرما زمینه حمایت از دانشجویان را فراهم کرده اند، گزینش میشوند.
به گفته نبیونی با برگزاری این جشنواره انگیزهای بین دانشجویان و دانشگاهیان برای کارفرما محور شدن پایان نامههایشان ایجاد میشود و نیازهای کارفرمایان نیز برطرف می شود. از طرفی تعامل بین دانشگاهها و صنعت بیشتر و مشکلات دانشگاهها و دانشجویانی که برای انجام پایاننامه به صرف هزینه میپردازند، بر طرف میشود. از طرفی زمینههای جذب به عنوان نیروی کار توسط کارفرما هم برای وی فراهم میشود.
وی ادامه داد: کارفرما می تواند از بخش خصوصی یا دولتی باشد البته طرحهای مراکز پژوهشی و دانشگاهها در این جشنواره مد نظر نیستند. در واقع دانشجویانی مدنظرهستند که خارج از دانشگاه خود کارفرما پیدا کرده باشد.
وی در پایان تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۳۵ دانشگاه مختلف پایان نامه های خود را به جشنواره تحویل دادند و بیش از ۱۰۰ پایان نامه در کل کشور تحویل شد. اتاق بازرگانی از طرف بخش خصوصی و جهاد دانشگاهی از طرف نهادهای دانشگاهی و علمی در این حوزه ورود کرده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان البرز افزود: سال گذشته شهرداری کرج به عنوان شهرداری برتر در کل کشور معرفی شد که به دلیل وجود بیشترین حمایت از پایان نامهها بود.
پیش از این معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز هم درباره این جشنواره به ایسنا گفته بود: جهاد دانشگاهی برای دومین سال متوالی برگزاری جشنواره امیرکبیر را با تمرکز بر طرحها، پایان نامهها و رسالههای دانشجویی کاربردی کارفرما محور در دستور کار دارد.
انتهای پیام