دکتر شاهین مافی نژاد با بیان این که معمولاً علت دقیق زایمان زودرس را نمی توان تشخیص داد، اظهار کرد: با این حال برخی از عوامل می تواند خطر زایمان زودرس را افزایش دهد.
وی ادامه داد: یک زن باردار که هر یک از علائمی مانند دیابت، بیماری های قلبی، کلیوی و فشار خون بالا را داشته باشد بیش از دیگران در خطر زایمان زودرس قرار دارد.
مافی نژاد با بیان این که یک بارداری نرمال به طور معمول ۴۰ هفته طول میکشد و زمانی که نوزادی زودتر از هفته سی و هفتم بارداری به دنیا میآید نارس در نظر گرفته میشود، اضافه کرد: آخرین هفته های بارداری برای وزن گرفتن جنین و تکامل برخی از اندام های حیاتی او مانند ریه ها، ضروری است.
وی ادامه داد: به همین دلیل، نوزادانی که نارس به دنیا میآیند بیشتر از دیگر نوزادان، درگیر بیماری میشوند و بعد از تولد باید برای مدت طولانیتر در بیمارستان بستری شوند؛ همچنین این نوزادان ممکن است در طولانی مدت نیز دچار مشکلاتی مانند ناتوانی در یادگیری و یا ناتوانایی های فیزیکی شوند.
وی اعلام کرد: در برخی از کشورهای جهان، تولد زودتر از موعد علت اصلی مرگ نوزادان محسوب میشد اما امروزه با افزایش سطح دانش و تجهیزات مراقبت از نوزادان نارس، درصد زنده ماندن آنها نیز افزایش پیدا کرده است.
مافی نژاد خاطرنشان کرد: با این حال هنوز هم علت اصلی مرگ نوزادان در دنیا تولد نارس است و تولد زودتر از موعد در دراز مدت نیز باعث پدید آمدن بیماری ها و مشکلات عصبی در کودکان میشود.
انتهای پیام