آرین‌منش:

انتصابات فامیلی به شرط رعایت اصل شایسته‌سالاری، ایرادی ندارد

یک نماینده سابق مجلس گفت: اگر فردی شایستگی‌های لازم را داشته باشد، نباید صرفا به دلیل اینکه با مقام مسئولی نسبت فامیلی دارد، او را از قرارگیری در مناصب مدیریتی محروم کرد.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برخی از انتصابات فامیلی که اخیرا در دولت و تعدادی از نهادهای دیگر صورت گرفته است، اظهار کرد: ما باید تعریفی دقیق از انتصاب فامیلی داشته باشیم. انتصاب فامیلی بدین معناست که فردی بدون دارا بودن شایستگی‌ها و صلاحیت‌های لازم، صرفا به دلیل وابستگی فامیلی در یک پست مدیریتی منصوب شود. انتصاب مدیران به این شکل، تداعی‌گر حکومت‌های دیکتاتوری و موروثی است.

وی افزود: اما باید توجه داشت که در این رابطه نباید افراط و تفریط کرد. اگر فردی از شایستگی‌های لازم برخوردار باشد و تخصص و تعهد کافی را دارا باشد، نباید صرفا به دلیل اینکه نسبت فامیلی با یکی از مقامات سیاسی دارد، او را از حقوق خودش محروم کرد. بنابراین باید تعریفی درست از انتصاب فامیلی داشت و بر مبنای آن قضاوت کرد.

این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: امروز در دنیا سازمان‌ها برای پیشرفت خودشان، تلاش می‌کنند بهترین افراد را گزینش و جذب کنند. بنابراین در کشورهای مختلف، تدوین نظام ارزش‌یابی برای شایستگی‌ها امری معمول است. در کشور ما نیز چند سالی است سازمان امور اداری و استخدامی در این زمینه قدم‌های موثری برداشته است و کانون‌هایی را به نام کانون‌های ارزیابی، برای سنجش توانمندی‌های مدیران ایجاد کرده است‌.

آرین‌منش ادامه داد: این کانون‌ها افراد را از حیث توانایی‌ها و شاخصه‌های مختلف مدیریتی مورد ارزیابی قرار می‌دهد و بهترین‌ها را بر اساس ملاک‌های روانشناسی و جامعه‌شناسی گزینش می‌کند. قرار بر این بود که برابر این دستورالعمل‌های دولت، بانک اطلاعاتی جامعی از توانمندی‌های مدیران ایجاد شود و شایستگی‌های افراد در سطوح مختلف مورد بررسی قرار گیرد و برای انتصاب در مدیریت‌های عالی بهترین‌ها گزینش شوند.

وی عنوان کرد: حال اگر شخصی چه وابسته به یک مقام مسئول باشد و چه نباشد، چنانچه طی این پروسه توانایی‌هایش به اثبات برسد، نباید او را از حق خودش در قرارگیری در مناصب مدیریتی کشور محروم کرد و با این کار باعث شد جامعه از او و تخصصش بی‌بهره شود. اما اگر فردی بدون دارا بودن توانایی‌های لازم، صرفا به دلیل نسبت فامیلی با مقامات، در پستی منصوب شود، هم به خود آن فرد و هم به مردم جفا شده است‌.

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: آنچه که تا به الآن ما شاهد بودیم، این است که دولت سیزدهم در مقایسه با دولت‌های پیشین، نسبت به فساد، رانت، تبعیض و انتصابات فامیلی بسیار با حساسیت برخورد کرده است و آقای رئیسی مکررا در خصوص توجه به عدم انجام انتصابات فامیلی، به مسئولین مختلف و اعضاء کابینه‌اش هشدار داده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400081611866
  • خبرنگار : 50405