به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه پلتیکو، هر چند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا متعهد شده است که نقش سلاحهای اتمی را محدود کند اما برخی دیگر از سیاستمداران آمریکایی با استناد به مساله چین، تداوم وضعیت موجود را توجیه میکنند.
تعهد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به محدود کردن نقش تسلیحات هستهای با مقاومت فزاینده مقامات پنتاگون و دیگر متحدان جنگطلب آنها مواجه شده است؛ کسانی که نسبت به حفظ وضعیت موجود در مقابل تقویت تسلیحات چین و روسیه استدلال میکنند.
این در حالی است که هر دو گزینه مطرح شده در فرآیند بررسی یعنی "اول نبودن در استفاده" یا "اعلام بازدارندگی به عنوان تنها هدف" تفاوتی عمده با موضع کنونی دارند؛ موضعی که در طول عصر هستهای عمدا در مورد اینکه آیا آمریکا ممکن است اول با سلاح هستهای حمله کند یا خیر مبهم و در عین حال معتقد بوده که سلاحهای اتمی "عامل بازدارندگی هم در مقابل حمله هستهای و هم غیر هستهای" هستند.
به گفته یکی از مقامات کاخ سفید که بدون افشای نامش با پلتیکو صحبت کرد، شورای امنیت ملی دولت جو بایدن در نظر دارد در ماه جاری میلادی نشستی سطح بالا درباره سیاستهای اعلامی هستهای تشکیل دهد.
اما بر اساس این گزارش، شش مقام فعلی و سابق دولتی آگاه به بحثها گفتند، توسعه شگفتانگیز هستهای چین در ماههای اخیر در کنار برنامه روسیه برای مدرنسازی زرادخانهاش، دست رهبران نظامی مخالف با هرگونه تغییر در سیاست هستهای فعلی آمریکا یا اعمال کاهش قابل توجه در نسل جدید موشکها، بمبافکنها و سایر سلاحهای اتمی را تقویت کرده است.
چندین مقام دولت معتقدند که بایدن با تکیه بر تجربه چندین دههای خود، در نهایت خودش در قبال استراتژی هستهای آمریکا تصمیم خواهد گرفت اما این تصمیم او به آنچه که به او ارائه شود نیز بستگی دارد.
در حال حاضر، به نظر نمیرسد پنتاگون بخواهد حق انتخاب زیادی به او بدهد. یک مقام آگاه به فرآیند بررسی هسته ای در وزارت دفاع آمریکا به پلتیکو گفت: چندان محتمل نیست که "اول نبودن در استفاده از سلاح هسته ای" و "بازدارندگی به عنوان تنها هدف این سلاح ها" به عنوان گزینه ارائه شوند.
جان کربی، سخنگوی ارشد پنتاگون نیز در پاسخ به این ارزیابیها گفت: آن روایتی که این مقام به شما ارائه کرده است، صحیح نیست. وزارت دفاع در حال مشارکت در یک "فرآیند فراگیر و جامع" است.
کربی افزود: در نهایت، البته، این سیاست یک تصمیم اتخاذ شدنی در سطح رئیس جمهور است.
اما به نوشته پلتیکو، عده ای دیگر با ارزیابی مقام ناشناس وزارت دفاع آمریکا موافق بودند. یک مقام دولتی سابق که در تماس مستقیم با مقامات مجری فرآیند بررسی وضعیت هسته ای آمریکا و حامی در نظر گرفتن هر دو گزینه "عدم استفاده اول" و "بازدارندگی به عنوان تنها هدف" در این فرآیند است گفت: این مورد مفقود است.
این مقام سابق با بیان اینکه مقامهای حامی چنین گزینههای آلترناتیوی، به ویژه در وزارت خارجه آمریکا، در اقبال پیدا کردن در نشستهای هدایت شده توسط پنتاگون با مشکل مواجه شدهاند، تصریح کرد: دیگر جای هیچ بحثی بر سر این موضوع وجود ندارد.
این مقام سابق گلایه کرده و گفت: چه کسی در کاخ سفید قرار است عامل این اتفاق شود؟ این سند توسط وزارت دفاع ایجاد میشود.
به نوشته پلتیکو، این فرآیند بررسی قرار است در ژانویه تکمیل شود.
انتهای پیام