به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، که Quantitative PCR نیز نامیده میشود، تکنیکی است که به طور گسترده در بررسیهای کمی بیان ژن به کار میرود. Real-time PCR همچنین روشی بسیار قدرتمند و حساس در تعیین تعداد ویروسهای موجود در یک نمونه است. ویژگی کلیدی Real-time PCR، فراهم شدن امکان بررسی تکثیر قطعات DNA همزمان با انجام گرفتن آزمایش و با استفاده از گزارشگرهای فلوئورسنت (fluorescent reporters) میباشد. قدرت سیگنال فلوئورسنت تولیدشده ارتباط مستقیمی با مقدار مولکولهای تکثیرشده دارد. این تکنیک در تستهای مختلف تشخیصی، جای PCR عادی را گرفته است.
آزمایش PCR از زمان معرفیاش تاکنون، کاربردهای گستردهای در زمینههای مختلف مانند کلون کردن ژن، نقشهبرداری ژنی، تشخیص جهشها، توالییابی DNA و تعیین هویت افراد داشتهاست. آزمایش PCR همچنین میتواند در سنجش میزان بیان ژنها مورد استفاده قرار گیرد و مثالی برای این کاربرد تکنیک Competitive PCR است. این تکینک از جمله روشهایی است که برای سنجش میزان mRNA تولیدشده در حین رونویسی یک ژن خاص به کار میرود. محصولات تولیدشده طی Competitive PCR در پایان فرایند و طی الکتروفورز و یا densitometry بررسی میشوند و حین انجام واکنش امکان آنالیز آنها وجود ندارد. این به آن معنی است که مشاهده نتایج تنها پس از کامل شدن واکنش و انجام یک سری فرایندهای دیگر ممکن خواهد شد.
آزمایش PCR (پی سی آر اینروزها برای تشخیص کرونا برای متفاضیان و بیماران مشکوک به کرونا انجام می شود که برای نخستین بار از طریق تکنیک ویرایش ژن موسوم به کریسپر انجام میگیرد میتواند برای تشخیص سریع ویروس کرونا در بدنِ افراد به کار گرفته شود که از طریق یافتن تکههای پروتئین ویروس در مخاط بینی صورت میگیرد و تاکنون با تکهبرداری از مخاط گلو و آزمایش سلولهای مدافع بدن (آنتی بادیهای تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن در خون) تشخیص داده میشد.
"آشنایی با اصول و کاربردهای PCR"، "انجام مراحل عملی PCR"، "آشنایی با انواع مختلف PCR"، "آشنایی با الکتروفورز و آشکارسازی قطعات DNA"، "آنالیز نتایج الگوی قطعات DNA در الکتروفورز" و "بررسی خطاهای کار و حل مشکلات(PCR Troubleshooting ) از جمله مباحث و سرفصل های آموزشی این کارگاه عملی است.
بخش تئوری این برنامه با تدریس دکتر نعیمه نجفی ـ کارشناس آزمایشگاه گروه بیومدیکال دانشگاه الزهرا (س)، روز سه شنبه دوم آذر، ساعت ۱۷ الی ۱۹، به صورت آنلاین در فضای اسکای روم و بخش عملی آن روز چهارشنبه ۳ آذرماه، ساعت ۸:۳۰ الی ۱۷، به صورت حضوری در آزمایشگاه گروه بیومدیکال دانشگاه الزهرا آذر برگزار می شود.
علاقهمندان می توانند جهت ثبتنام به لینک https://www.gevents.ir/main/showevent/۵۶ مراجعه کنند.
انتهای پیام