به گزارش ایسنا، اختلال حافظه و افسردگی مشکل شایع جوامع پیشرفته امروزه است. همچنین افراد به شدت تحت تأثیر عوامل استرسزای مختلف هستند. استرس مزمن با تولید رادیکالهای آزاد و ایجاد استرس اکسیداتیو میتواند سبب تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز شود.
با توجه به اینکه عسل یک آنتیاکسیدان طبیعی با خواص گسترده درمانی است. بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انجام یک مطالعه، تاثیر تجویز عسل را بر تخریب حافظه ناشی از القای استرس در موشهای صحرایی بررسی کردند.
در این مطالعه اثر تجویز عسل بر تخریب حافظه ناشی از القای استرس ملایم پیشبینینشده مزمن در موش صحرایی نر بررسی شد. موشهای صحرایی به مدت چهار هفته تحت استرس مزمن قرار گرفتند. 10 روز قبل از شروع دوره استرس، حیوانات عسل را به شکل خوراکی و روزانه دریافت کردند و مصرف عسل تا روز قربانی کردن آنها ادامه داشت.
نتایج این مطالعه نشان داد که عسل سبب کاهش اختلال حافظه و یادگیری و افسردگی در شرایط استرس مزمن میشود.
عسل رفتار شبه افسردگی را معکوس کرد و کمبود حافظه فضایی ناشی از استرس را بهبود بخشید. همچنین، عسل باعث کاهش مرگ سلولی در هیپوکامپ و کاهش سطح مالون دی آلدئید در حیوانات تحت درمان شد.
به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ این نتایج نشان داد که عسل در شرایط استرس مزمن، ضعف یادگیری و حافظه و افسردگی را کاهش می دهد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر تجویز عسل بر تخریب حافظه ناشی از القای استرس ملایم پیش بینی نشده مزمن در موش صحرایی نر» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و آزاده یزدی، آسیه رفیعی ساردوئی و پرهام رئیسی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در انجام این طرح تحقیقاتی، مشارکت داشتند.
انتهای پیام