استاندار عنوان کرد:

رفع موانع تولید در صنایع بزرگ استان مرکزی/برخی قوانین یکدیگر را نقض می کنند

استاندار مرکزی گفت: علاقه داشتم در دوره مدیریتی بنده در استان بیمارستان ولیعصر ساخته شود، اما بنا به دلایلی پروژه تمام نشد.

سید علی آقازاده ۱۱ آبانماه ۱۴۰۰ در جریان بازدید از خبرگزاری ایسنا، با اشاره به اینکه دوره خوبی را در کنار اصحاب رسانه بویژه خبرنگاران ایسنا در استان مرکزی تجربه کردیم، اظهار کرد: دوره خدمت در طول چهار سال اخیر برای همه مدیران دوره ویژه و نسبتا سختی بود، چهل سال است که در دستگاه‌های مختلف نظام فعالیت داشته‌ام، اما وضعیت چهار سال اخیر بسیار خاص بود ، البته با همه کمبود امکانات و رشد روز افزون مشکلات، برای رشد و توسعه و کاهش مشکلات تلاش کردیم.

وی با بیان اینکه همه این سختی ها و مشکلات باعث شرمندگی مسئولان در قبال مردم شد، گفت: فشار اقتصادی زیادی به کشور و مردم وارد شد و در کنار آن کرونا مزید بر علت شد و همه این عوامل کار را برای کشورداری و مسئولان سخت تر کرد. کرونا همه دنیا را درگیر کرد، اما مشکلات اقتصادی کشور در طول چهار سال اخیر بسیار افزایش یافت و فشار اقتصادی زیادی به مردم وارد شد، قیمت کالاها در مواردی تا ۱۰ برابر رشد کرد و تجربه چنین تغییراتی در طول چهل سال اخیر وجود نداشت.

آقازاده تصریح کرد: روند رشد تورم در کشور تا قبل از سال ۱۳۹۶ تک رقمی بود، اما امروز نرخ تورم ۵ برابر رشد یافته که سابقه نداشته و مسلما فشار این افزایش نرخ به مردم، تولید، رشد اقتصادی و دهک‌های پایین وارد می‌شود که بسیار سخت بود، البته در کنار این چالش‌ها دستاوردهایی هم داشتیم که قدری آلام و ناراحتی های ناشی از مشکلات اقتصادی را جبران کرد.

وی رفع برخی از موانع رشد اقتصادی و تولید را از جمله دستاوردهای کسب شده در این چهار سال دانست و افزود: رفع مشکلات کارخانجات بزرگ و به روز شدن آنها و پیشرفت در حوزه عمران با وجود مشکلات اعتباری و اقتصادی استان بخشی از دستاوردهای حاصل شده بشمار می‌رود، در واقع مجموعه استان تمام ظرفیت خود را به کار گرفت تا مشکلات پیش آمده را مدیریت کند.

استاندار مرکزی تاکید کرد: در شش ماه نخست امسال مجددا شاهد افزایش قابل توجه قیمت کالاها هستیم و حاصل این شرایط فقط فشار به مردم است. کرونا بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون شغل را از بین برد و این در حالی است که باید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم تا تناسبی در میزان اشتغال موجود ایجاد شود، اما کرونا نه تنها مانع ایجاد شغل شد، بلکه از بین رفتن شمار بسیاری از مشاغل را در پی داشت.

وی با بیان اینکه با وجود همه فشارها، مردم آگاهانه شرایط را تحمل کردند و می‌دانند که کشور مقصر این شرایط سخت نیست بلکه این شرایط به ما تحمیل شده است، افزود: درجه تحریم ایران در مقایسه با کشور دوم تحریمی جهان(سوریه) ۱۰ برابر و در قیاس با کره شمالی ۲۰ برابر بیشتر است و قطعا این شرایط کمرشکن است، اما مردم این شرایط را درک کردند و با اطلاع از شرایط و از روی شعور اجتماعی و فرهنگی، فشارها را تحمل کردند. امروز توپ در زمین نظام و حکومت است که چاره‌ای برای مشکلات کنونی کشور بیندیشد، به هرحال صبر و تحمل مردم آستانه‌ای دارد و باید به آلارم‌ها توجه کرد و به سرعت تصمیمی کلی و مهم برای کاهش فشارهای موجود گرفت.

آقازاده با اشاره به اینکه قطعا در شرایط تحریم هم می‌توان مدیریت دورنی را روانتر کرد، گفت: در دستگاه‌هایی که مردم با آنها سروکار بیشتری دارند، مانند شهرداری‌ها، وزارت صمت، اقتصاد و دارایی و کشاورزی، قوانینی وجود دارد که دست و پا را می‌بندند، حتی برخی قوانین دیگر قوانین را نقض می‌کند، در این شرایط وظیفه مجلس است که به جای پرداختن به مسائل متفرقه، قوانین موازی و متناقض را ساماندهی کند.

وی بر لزوم مطالعه قوانین و چابک‌سازی امور تاکید کرد و افزود: باید اختیار بیشتری برای دستگاه‌ها قائل شد و امضاهای طلایی را جمع کرد.

استاندار مرکزی با اشاره به روند پرداخت یارانه در کشور، اظهار کرد: سالانه بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود، اگر این میزان اعتبار به شکل هوشمند وارد عرصه رشد و توسعه کشور شود قطعا می‌توان رشد اقتصادی را برای کشور رقم زد و به دهک‌های پایین به شکل نقدی کمک کرد.

وی بیان کرد: امروز ارز ۴۲۰۰ تومانی به نام مردم برای خرید نهاده اختصاص می یابد، اما اثری از تاثیر این ارز ۴۲۰۰ تومانی در بازار نمی‌بینیم و در واقع این پول به جیب اشخاص دیگر می‌رود و یک شبه شاهد میلیونر یا میلیاردر شدن برخی افراد و خلق غول‌های مختلف هستیم و در واقع نظم و عدالت درستی در توزیع ثروت کشور دیده نمی‌شود. باید جسارتی برای یک جراحی بزرگ اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، به هر حال هر جراحی درد، خونریزی و دوره نقاهت دارد و باید برخی سختی ها را برای اداره درست کشور پذیرفت.

آقازاده در خصوص امور به سرانجام نرسیده در استان مرکزی طی چهار سال اخیر گفت: بسیار علاقمند بودم که بیمارستان ولیعصر را تمام کنم و البته می‌شد که این پروژه خاتمه یابد، اما بنا به دلایلی نشد. بیمارستان خمین در حال اتمام است و ظرف یکی دو ماه آینده افتتاح می‌شود، احداث بیمارستان دولتی ساوه نیز آغاز شده است. البته در کنار بخش دولتی، بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان بسیار موفق بوده و باید از بخش خصوصی حمایت شود.

وی اضافه کرد: در کنار آن به دنبال اجرای پروژه‌های مرتبط با راه در استان بودم، استان مرکزی ۶ هزار کیلومتر راه دارد که برای نگهداری این راه‌ها و تعریض آنها سالی هزار میلیارد تومان نیاز است اما بودجه استان ۳۰۰ میلیارد تومان است که قطعا با این ارقام نمی‌شود کاری انجام داد. بسیار علاقمند بودم پروژه‌های مرتبط با راه، توسعه فضاهای آموزشی، ورزشی و افزایش سرانه‌های فرهنگی در این دوره به سرانجام برسد، مسلما اگر پروژه‌های فرهنگی استان بهره‌برداری شود، می‌توان شاهد ارتقای سرانه فرهنگی استان بود. در سرانه ورزشی بسیار فقیر هستیم، امروز احداث یک زمین چمن مصنوعی یک میلیارد تومان هزینه به دنبال دارد، استان چیزی در حدود ۵۰۰ روستای دارای ظرفیت برخورداری از زمین چمن دارد که احداث زمین چمن برای تمامی آنها چیزی در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.

استاندار مرکزی با اشاره به پیروزی روز گذشته تیم فوتبال آلومینیوم اراک در مقابل پرسپولیس، گفت: آلومینیوم اراک هفته گذشته قهرمان جام حذفی و دیروز نایب قهرمان آسیا را شکست داد، این نتایج شروع انفجاری برای این تیم است و امیدواریم ادامه داشته باشد.

وی رفع مشکلات کاری و کارگری استان را یکی از دستاوردهای خوب استان در ۴ سال اخیر دانست و گفت: مشکل هپکو حل شد و به تولید پایدار رسیده و در حال فعالیت است. پیش از این بدهی هپکو باعث می‌شد که امکان عقد قرارداد و دریافت ضمانت بانکی را نداشته باشد ولی در حال حاضر این مشکل رفع شده است، در کارخانه آذرآب نیز تولید در حال انجام است و اعتراضات اخیر کارگران ربطی به تولید ندارد، بلکه به مسائل مدیریتی و صنفی بازمی‌گردد

آقازاده با بیان اینکه در حال حاضر هپکو، آذرآب، ماشین‌سازی، واگن‌پارس، کمباین‌سازی و ... در مدار تولید قرار دارند و خوشبختانه کار، تولید و مواد اولیه و منابع مالی در صنایع استان تامین شده است، گفت: مسلما زمانی که تولیدات هپکو به بار بنشیند قطعا دولت و مسئولان اجازه واردات ماشین‌آلات دست دوم را نخواهند داد، در این دوره جدید می‌توان امیدوار بود که این شرکت‌ها حداقل از نظر تولید تا چهار سال آینده مشکلی نداشته باشند. حقوق معوق کارگران از هفت هزار نفر در سه سال پیش به ۷۰۰ نفر در سال جاری رسیده‌ است، از طرفی در هفت ماهه اخیر ۷۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی از استان صورت گرفته که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برسد و این شرایط نشان می‌دهد که در کنار صنایع بزرگ، حال دیگر صنایع استان هم خوب است.

وی اضافه کرد: در سال گذشته ۱۶ هزار شغل پایدار براساس آمار بیمه تامین اجتماعی در استان ایجاد شده است و اگر سالانه ۲۰ هزار شغل ایجاد شود می‌توان ظرف ۵ سال آینده عطش اشتغال در استان را خواباند. در سال‌های اخیر این مسیر آغاز شده است و باید ادامه یابد و خوشبختانه در صنعت، کشاورزی و تولید طی سال های اخیر روندی خوبی را طی کرده‌ایم.

استاندار مرکزی درخصوص اولویت‌های استان برای دوره جدید مدیریتی اظهار کرد: استاندار آینده لازم است که پروژه‌های شروع شده را دنبال کند، در بخش فضای کسب و کار و شاخص‌های اقتصادی باید روندی ادامه‌دار را در پیش گرفت و مسلما با ارتقای این شاخص‌ها می‌توان استانی موفق داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400081108485
  • خبرنگار : 50210