کاردار پیشین ایران در ریاض مطرح کرد

پشت پرده فشارهای اخیر عربستان به لبنان

کاردار پیشین ایران در ریاض با اشاره به تصمیم عربستان سعودی و چند کشور عربی همسو با این کشور برای اخراج سفیر لبنان از این کشورها اظهار کرد: این اقدامات در راستای ایجاد بی‌ثباتی و نا آرامی در لبنان صورت می‌گیرد چرا که آنها نمی‌خواهند دولتی مستقر در لبنان حاکم باشد.

احمد دستمالچیان در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با تنش ایجاد شده بین عربستان سعودی و تعداد کشورهای عربی با لبنان در پی اظهارات وزیر اطلاع‌رسانی لبنان در مورد نقش عربستان سعودی در بحران یمن و مشکلات ایجاد شده برای مردم این کشور در پی حملات عربستان تصریح کرد: این تحولات را می‌توان از دو منظر مورد بررسی قرار داد. متاسفانه عربستان سعودی همچنان سیاست‌های نابخردانه خود در منطقه که منجر به شکست این کشور در تحولات سوریه، عراق، یمن و ... شده است  را ادامه داده است و دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه را متوقف نکرده است.

وی با اشاره به حمایت عربستان سعودی از جریان‌های تکفیری در عراق و سوریه گفت: عربستان سعودی با حمایت از این جریان‌ها برای دو کشور عراق و سوریه مشکلات زیادی ایجاد کرد چنانچه مشکلات کنونی  این دو  کشور در پی اقدامات گروه تروریستی داعش ، گریبانگیر دیگر کشورهای منطقه از جمله خود عربستان نیز شده است ، از طرف دیگر  متاسفانه سعودی ها  همچنان علاقه‌مند هستند که در معادلات منطقه‌ای از منطق زور و خشونت استفاده کنند در صورتی که این سیاست سال‌هاست با شکست روبه‌رو شده است.

این دیپلمات پیشین ایرانی با اعتقاد بر این‌که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دارای توهم قدرت است و بسیاری از اقدامات غیرسازنده ریاض  در سال‌های اخیر در منطقه توسط وی اتخاذ شده است، افزود: آنچه که وزیر اطلاع‌رسانی لبنان مطرح کرده چیز جدیدی نیست و بارها این مطلب از سوی نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری  مطرح شده چنانکه آنها مستقیما عربستان سعودی را مسئول اصلی بحران و فاجعه انسانی در یمن عنوان کرده اند .

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این‌که عربستان سعودی می‌خواهد با اینگونه موضع‌گیری‌ها در برابر این اظهارات، می‌خواهد در امور دیگر کشورها از جمله لبنان دخالت کند، تصریح کرد: عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی دیگر از کشورهای عربی و غربی تمایلی ندارند که در لبنان آرامشی وجود داشته باشد و تحولات اخیر در لبنان در همین راستا صورت گرفته است از انفجار در بندر بیروت گرفته تا  سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم لبنان، اعمال تحریم‌ها و اکنون نیز تصمیم به اخراج سفیر این کشور از برخی از کشورهای عربی .

وی با بیان این‌که آنها می‌خواهند در داخل لبنان و بین گروه‌های سیاسی در داخل این کشور درگیری ایجاد کنند، تصریح کرد: در واقع آنها می‌خواهند دولت مستقر کنونی در لبنان نتواند به مسائل اصلی بپردازد و درگیر مسائل فرعی و حاشیه‌ای شود در حالی که این سیاست یک سیاست نخ‌نما شده است.

این دیپلمات پیشین ایرانی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است دولت لبنان به وزیر اطلاع‌رسانی این کشور برای استعفا فشار بیاورد تا به نوعی بحران ایجاد شده مدیریت  شود، افزود : اگر دولت میقاتی  بخواهد این کار را انجام دهد به اعتبار و آبروی خود ضربه وارد می‌کند و آرایش سیاسی موجود در لبنان پذیرای این موضوع نیست و بنابراین در کوتاه مدت بعید است این اتفاق بیفتد.

دستمالچیان اضافه کرد: اگر چنین  اقدامی از سوی دولت لبنان انجام شود ،آنها باید بدانند که بهانه‌های عربستان سعودی به این موضوع محدود نخواهد بود و آنها با بهانه‌های دیگری به دنبال باج خواهی از دولت لبنان خواهند بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400080906156
  • خبرنگار : 71038

برچسب‌ها