به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، میانمار از زمانی که ژنرالهای ارتش این کشور، آنگ سان سوچی رهبر غیرنظامی میانمار را در کودتایی در ماه فوریه از قدرت برکنار کردند، دستخوش ناآرامی و اعتراضات سراسری شده و شاهد سرکوب شدید مخالفان حکومت نظامیان در این کشور بوده است.
اوایل ماه جاری میلادی، اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا، آ.سه.آن، تحت فشارهای بینالمللی برای میانجی کردن با هدف حل و فصل دیپلماتیک مناقشه در میانمار - مین آنگ هلاینگ، رئیس شورای نظامی این کشور را از شرکت در اجلاس پیش روی مربوط به سران این سازمان محروم کرد.
زاو مین تون، سخنگوی شورای نظامی حاکم بر میانمار امروز دوشنبه به رسانههای محلی این کشور گفت، محروم کردن هلاینگ از شرکت در اجلاس مذکور که قرار است در بازه ۲۶-۲۸ اکتبر در برونئی برگزار شود، "منجر به نقض اصول آ.سه.آن شد".
او تایید کرد که این بلوک به جایش از یک نماینده "غیرسیاسی" – چان آیه، مدیر کل در وزارت امور خارجه میانمار – دعوت کرده است.
این سخنگو گفت: اما ما هم مطمئن نیستیم که در این اجلاس شرکت کنیم یا خیر...شرکت در این اجلاس میتواند بر حاکمیت و وجهه کشور ما تاثیر بگذارد.
برخورد کمسابقه آ.سه.آن با میانمار بعد از آن رقم خورد که شورای نظامی میانمار درخواست آن برای ملاقات یک فرستاده ویژه سازمان با همه "ذی نفعان" در این کشور را رد کرد، در حالی که گمان میرفت این مرحله از مذاکرات شامل آنگ سان سوچی نیز بشود.
میانمار که عمدتا از زمان کودتای ۱۹۶۲ توسط ارتش اداره میشده، از زمان پیوستنش به بلوک آ.سه.آن در سال ۱۹۹۷ چالشی برای این بلوک بوده است. انتخابات میانمار در سال ۲۰۱۵ با پیروزی بیسابقه حزب سوچی موسوم به حزب لیگ ملی برای دموکراسی همراه شد و منجر به شروع حاکمیت غیرنظامیان در این کشور شد اما با کودتای اخیر این روند قطع شد.
انتهای پیام