به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان در دیدار با محمود محیی الدین، مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول و نماینده گروه عربی در این سازمان در بیروت گفت: این طرح شامل اصلاحات اساسی در زیرساخت اقتصادی و مالی است. همچنین لایحه قوانین جدیدی تهیه شده که با پارلمان برای تصویب هرچه سریع تر آن همکاری میکنیم. لبنان میخواهد طرح همکاری با صندوق بین المللی پول داشته باشد تا از بحران مالی و اقتصادی که به سطح بی سابقهای رسیده عبور کند.
وی تأکید کرد: ما بیانیههای مالی مطلوب را برای همکاری با صندوق بین المللی پول تدوین کردهایم. امیدواریم برنامه همکاری با این صندوق قبل از پایان سال میلادی جاری اجرا شود. اصلاحاتی که صندوق بین المللی پول خواهان اجرای آن است قبل از اینکه یک خواسته خارجی باشد یک ضرورت و نیاز داخلی است.
محیی الدین نیز ابراز امیدواری کرد که مذاکرات میان لبنان و صندوق بین المللی پول قبل از پایان ۲۰۲۱ آغاز شود.
مه ۲۰۲۰ لبنان مذاکراتی را با صندوق بین المللی پول درباره طرح نجات کشور آغاز کرد اما اوت همان سال بعد از مخالفت بانک مرکزی لبنان با فراهم کردن اسناد و اطلاعاتی که این صندوق خواهان آن بود، این مذاکرات متوقف شد.
از سوی دیگر وزارت انرژی لبنان در گام تازهای در اجرای سیاست کاهش یارانه سوخت، افزایش ۲۴.۷ درصدی قیمت بنزین را اعلام کرد.
براساس بیانیه جدید وزارت انرژی لبنان قیمت ۲۰ لیتر بنزین بدون سرب (۹۸ اکتان) در لبنان به ۳۱۲ هزار و ۷۰۰ لیره (۴/۲۰۶ دلار بر اساس قیمت دلار در بانک مرکزی لبنان) رسیده که به معنای افزایش ۲۴.۷ درصدی نسبت به هفته گذشته است.
قیمت سوخت دیزل هم با ۱۵ درصد نسبت به هفته گذشته به ۲۷۰ هزار و ۷۰۰ لیره (۱۷۸.۷ دلار) رسیده است.
«فادی ابوشقرا»، رئیس اتحادیه صنف توزیعکنندگان سوخت، این افزایش شدید قیمتها را «ضربهای دردناک بر ملت لبنان» خوانده است.
به گفته ابوشقرا حقوق یک کارمند لبنانی هماکنون معادل فقط ۸۰ لیتر بنزین است.
لبنان از اواخر سال ۲۰۱۹ برنامه برداشتن گام به گام یارانه سوخت را اعلام کرد.
قیمت رسمی دلار در بانک مرکزی لبنان ۱۵۱۵ لیره و قیمت آن در بازارهای غیر رسمی ۲۰ هزار لیره است.
انتهای پیام