آشنایی با پچ پنل، پچ کورد و کاربردهای آن‌ها

آشنایی با انواع تجهیزات مخابراتی از جمله پچ پنل و پچ کورد به افراد کمک می کند تا بتوانند شناخت بهتری از این تجهیزات داشته باشند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام برقچی، تجهیزات مخابراتی برای سهولت برقراری ارتباطات در بستر شبکه و همچنین مدیریت بهتر آن ها به کار می روند.

در این مطلب قصد داریم پچ پنل و پچ کورد را به شما معرفی کرده و از ویژگی‌های و کاربردهای هریک برای شما بگوییم.

پچ پنل چیست؟

وظیفه اصلی پچ پنل این است که بین نقاط انتهایی کابل‌ شبکه و تجهیزات شبکه‌ای مثل هاب، روتر، … قرار گرفته و به جای اینکه کابل‌های شبکه مستقیما به این تجهیزات وصل شوند از طریق پچ پنل وصل می‌شوند.

به عبارت دیگه وجودش به هیچ وجه الزامی نیست ولی بکار بردنش در شبکه‌هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارند کار را راحت می‌کند.

پچ پنل قطعه‌ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً 24 پورت، 48 پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد.

کاربرد پچ پنل

در هنگام افزایش کاربر می بایست این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد بنابراین متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می‌باشد جمع آوری کرده و آنها را وارد پچ پنل می‌کنند، سپس شماره گذاری کرده تا در صورت نیاز هر سوکتی را که می خواهند با یک کابل شبکه به سوئیچ متصل کنند.

اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری می کنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.

انواع پچ پنل

استفاده از انواع پچ پنل‌ها می تواند بر طبق کابل کشی محیط انجام شود.

اگر در یک محیط از کابل کشی مسی استفاده شده باشد باید از پچ پنل مسی استفاده کنیم و اگر از کابل کشی فیبر نوری استفاده شده باشد، باید نوع فیبر نوری آن را در محیط به کار برد.

انواع پچ پنل بر اساس تعداد پورت

• POE Patch Panel

• Unloaded Patch Panel

• Modular Patch Panel

• Fiber optic Patch Panel

پچ کورد چیست؟

پچ کورد شبکه پچ کابل یا پچ‌ لید، کابلی الکتریکی یا نوری است که برای اتصال موقت (پچ کردن) یک دستگاه الکترونیکی یا نوری به دستگاهی دیگر، به منظور هدایت و انتقال سیگنال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پچ کورد شبکه برای اتصال دستگاه‌های مختلف، به‌عنوان مثال سوئیچ به کامپیوتر یا سوئیچ شبکه به روتر از این کابل‌ها استفاده می‌شود. پچ کوردها معمولاً در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند تا به‌راحتی قابل تشخیص باشند. این کابل‌ها نسبتاً کوتاه و معمولاً از ۳۰ سانت تا ۱۰ متر هستند.

مزایای پچ کورد

شاید بسیاری از افراد در نگاه اول گمان کنند که استفاده از این تجهیزات نمی تواند برای شبکه ضروری بوده و در واقع می توان با استفاده از کابل های مختلف و سوکت زدن سر این کابل ها، به راحتی کاربرد پچ کورد را از بین برد.

دیدگاه این افراد البته فقط برای سازمان ها و شرکت های کوچک می تواند درست باشد و برای ارتباطات و شبکه های گسترده، استفاده از پچ کورد می تواند مزایای بسیاری زیادی به همراه داشته باشد.

از مهم ترین مزایای پچ کورد می توان به صرفه جویی در زمان اشاره نمود.

استفاده از کابل و سوکت زدن سر آن می توان برای شبکه های کوچک جوابگو باشد اما برای شبکه های بزرگ این کار فقط باعث اتلاف وقت می شود.

به همین دلیل می توان از پچ کوردها که کابل های کاملاً آماده ای هستند استفاده نمود.

علاوه بر این سوکت زدن کابل ها نیاز به ابزار و نیروی انسانی دارد که استفاده از پچ کوردها می تواند این نیازها را برای شبکه های از بین برده و در واقع باعث کاهش هزینه های سازمان شود.

· کاهش خطا های انسانی هنگام سوکت زدن

· تنوع رنگی بالا

· کاهش اتلاف کابل

از دیگر مزایای استفاده از پچ کورد است.

انواع پچ کورد

این تجهیزات را معمولاً با توجه به ویژگی ها و نوع ارتباط شبکه ای محیط به دو نوع مسی و فیبر نوری تقسیم می کنند.

پچ کورد مسی یک کابل انعطاف پذیر است که مانند کابل های شبکه روی دو سر آن سوکت RJ-45 قرار گرفته است.

با توجه به اینکه این تجهیزات مانند کابل های شبکه هستند از نظر پهنای باند و نرخ انتقال داده ها به cat1 تا cat8 تقسیم می شوند.

هر کدام از پچ کوردهای قرار گرفته شده در این دسته ها دارای خصوصیت های مختلفی هستند و در محیط و کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور مثال پچ کوردهای cat5 صد مگابایت سرعت داشته و با ۱۰۰ مگا هرتز پهنای باند در اترنت سریع به کار برده می شوند.

یکی از دسته بندی های دیگری که برای پچ کوردها در نظر گرفته می شود با توجه به میزان مقاومت این تجهیزات در برابر نویز و نوع شیلد در شبکه می باشد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • سه‌شنبه/ ۲۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۷:۵۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400072719873
  • خبرنگار : 30054

برچسب‌ها