عباس سلیمانی امروز (شنبه- ۲۴ مهرماه) در سلسله نشستهای تخصصی دانشگاه حل مسئله با موضوع «پدیده خشکسالی و فرونشست زمین در حوضه آبریز زاینده رود» که به همت اندیشکده های علمی راهبردی بسیج اساتید استان اصفهان و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه شرق اصفهان به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: یک روش جلوگیری از فرونشست اصلاح الگوی کشت است که باید به سمت محصولاتی برویم که به آب مصرفی کمتری نیاز دارند.
وی گفت: استفاده از پساب آب شرب راهکاری است که گرچه چالش برانگیز اما قابل توجه است. ای کاش سیاست گذاری ها به گونه ای بود که پساب ها به حوضه آبخوان برمی گشت البته این کار سختی خود را دارد. بحث انتقال آب بین حوزه ای و اصلاح الگوی کشت نیز دیگر راهکارهای است که باید به آن توجه کرد.
کارشناس ارشد طرح های انتقال آب در مهندسین مشاور به ۳۶۰ میلیون متر مکعب برداشت سالانه در اصفهان اشاره کرد و گفت: ۱۴ شهرستان استان حدود ۴۵۰ میلیون آب شرب نیاز دارند که با یک ضریب تبدیل به فاضلاب می شود و اگر ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب آن را بتوانیم به آبخوان پس دهیم، شاید بتوان مشکل را بهتر مدیریت کرد.
سلیمانی تاکید کرد: باید جلوی توسعه کشاورزی گرفته شود. به پلیس آب نیاز داریم.
وی با اشاره به اجرای طرح انتقال آب در همه کشورها گفت: طرح انتقال آب در استرالیا نیز انجام شده و در این کشورها دید مسئولان منطقه ای نیست و ملی دیده می شود. در ایران نیز طرح انتقال آب بین حوزه ای کاربردی خواهد بود که البته باید ملی دیده شود.
به گفته کارشناس ارشد طرح های انتقال آب در مهندسین مشاور، در قدیم که از قنات استفاده می شد، سیستم به طور خودکار آب را به آبخوان بر می گرداند که پس از استفاده از پمپ این چرخه به هم خورده است.
وی گفت: آبیاری تحت فشار در بخش هایی از کشور اگر انجام نمی شد بهتر بود، زیرا آبی به زمین نفوذ نمی کند و آبیاری قطره ای موجب افزایش سطح زیر کشت شده و مشکلی را که حل نکرده، آب زیرزمینی را هم از بین برده است.
انتهای پیام