به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه در کنفرانسی به مذاکرات اول هفته میان ایاالت متحده و طالبان در مورد موضوع کمکهای بشردوستانه اشاره کرد و آن را "مثمرثمر" و مذاکرات را "تا حد زیادی مثبت" خواند.
وی گفت که در جلسه روز سه شنبه با نمایندگان طالبان علاوه بر مقامات آمریکایی ، مقامات اتحادیه اروپا نیز شرکت داشتند.
طبق گزارش خبرنگار الجزیره جلسه دیروز در پایتخت قطر گسترده و شامل هیئتهای ایالات متحده، کانادا و انگلیس، نمایندگان اتحادیه اروپا و هیئت دولت موقت افغانستان بود؛ این اولین گردهمایی این کشورها با طالبان از زمان کنترل این گروه بر افغانستان است.
دولت قطر که میزبان این نشستها بود، اعلام کرد این مذاکرات به نتایج مثبت و سازندهای دست یافت و خاطرنشان کرد که طرفین توافق کردند که در دوره آینده روابط خود را ادامه دهند.
هشدار طالبان
در همین راستا، وزیر امور خارجه دولت طالبان افغانستان روز سه شنبه در دیدار با هیات آمریکایی و اروپایی هشدار داد که تضعیف دولت تشکیل شده توسط این جنبش به طور مستقیم جهان را در بخش های امنیتی ، اقتصادی و مهاجرت تحت تأثیر قرار میدهد.
وزارت خارجه طالبان در بیانیهای اعلام کرد: "امروز ، مولوی امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان با یک هیئت عالی رتبه از سفیران و نمایندگان ایالات متحده ، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای غربی دیدار کرد."
عبدالقهر بلخی ، سخنگوی این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد، متقی در این دیدار تاکید کرده که "تضعیف دولت افغانستان به نفع هیچ طرفی نیست، زیرا تأثیرات منفی آن مستقیماً جهان را در بخش امنیتی ، مهاجرت و اقتصاد تحت تأثیر قرار خواهد داد".
وی افزود: "متقی گفت که تاکتیکهای فشار نتیجه ای در افغانستان نداشته است، بنابراین اجازه دهید تعامل و همکاری سازنده را اتخاذ کنیم. "
بر اساس این بیانیه، "شرکت کنندگان در جلسه توافق کردند که بی ثباتی در افغانستان به نفع هیچکس نیست" ، در حالی که هیئت اروپایی اظهار داشت که "آنها برخی نگرانیها را دارند که این جنبش باید به آن توجه کند و این منجر به تأثیرات مثبت بر روابط خواهد شد."
از سوی دیگر رهبران گروه ۲۰ اعلام کردند که متعهد به ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان با تمرکز بر مبارزه با تروریسم هستند و کمیسیون اروپا از تخصیص ۱.۲ میلیارد دلار به افغانستان خبر داد.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که سران گروه ۲۰ کشور تعهد جمعی خود را برای ارائه کمکهای بشردوستانه مستقیم به مردم افغانستان از طریق سازمانهای مستقل بین المللی و ارتقای حقوق اولیه بشر از جمله زنان ، دختران و اقلیت ها تجدید کردند.
طالبان به دنبال به رسمیت شناختن بین المللی مشروعیت اقتدار خود در افغانستان و دریافت کمک ، برای نجات این کشور از یک فاجعه انسانی و کاهش بحران خفقان آور اقتصادی است که از آن رنج میبرد.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت، واشنگتن کمکها به افغانستان را متوقف کرده اما اعلام کرده که این کمکها را از طریق گروههای غیر دولتی ادامه میدهد.
انتهای پیام