به گزارش ایسنا، در پی تصمیمات اتخاذ شده و ورود دستگاه قضایی به مسئله ورود و ترخیص کامیونهای رسوبی در گمرکهای کشور مقرر شد تا پایان مهرماه حدود ۶۰۰۰ کامیون وارداتی ترخیص شوند اما به نظر میرسد تا پایان این بازه زمانی اعلام شده، این مشکل همچنان برقرار بوده و نهایتاً تعداد کامیونهای ترخیص شده در گمرک از حدود ۱۳۰۰ کامیون رسوبی در گمرک تهران عبور نکند.
اواخر مرداد ماه بود که گمرک اعلام کرد حدود ۳۶۰۰ کامیون رسوبی در ۹ گمرک ایران هستند که مشکلات بسیاری سر راه ترخیص آنها وجود دارد و در این راستا نام دستگاههای مختلف به عنوان مقصران اصلی عدم ترخیص این کامیون ها اعلام شد.
فرامرز مداح - قائممقام سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای - در این باره به ایسنا، گفت: یکی از اصلیترین عوامل ترخیص این کامیونها شفاف نبودن منشأ ارزی است که واردکنندگان برای این خرید این کامیونها استفاده کردند و اگر این مشکل حل شود میتوان کامیونهای رسوبیِ وارداتی را ترخیص کرد و در اختیار کامیونداران برای نوسازی ناوگان قرار داد.
البته در ادامه کامیونداران و تشکلهای صنفی آنها مشکلات بسیاری مانند ناهماهنگی، بی برنامهگی و مقاومت برخی برای تسریع در نوسازی ناوگان را به عنوان بزرگترین موانع و مشکلات ترخیص کامیونهای وارداتی رسوبی در گمرکات کشور اعلام کرد اما نهایتا دادستانی کشور از ورود به این پرونده برای تسریع در ترخیص این کامیونهای مانده در گمرکات کشور خبر داد.
بر همین اساس، سه هفته یعنی تا اواخر مهر ماه فرصت برای حل این مشکل به دستگاههای ذیربط از سوی دستگاه قضایی مهلت داده شد.
گمرک نیز در این راستا اعلام کرد که در راستای مهلت سه هفتهای که دادستانی برای ترخیص این کامیونها داده است همه کامیونهای رسوبی که شامل بیش از ۶۰۰۰ دستگاه انواع کامیون از گمرکات کشور ترخیص میشود.
اما حالا به نظر میرسد که حرفها و اظهارات ضد و نقیضی در این باره مطرح شده کامیونهای رسوبی نمیتوانند در موعد مقرر ترخیص شوند، چراکه مهرداد ارونقی - معاون گمرک ایران - اخیراً در این باره گفت: طبق آخرین گزارشات، تعداد کامیونهای رسوبی در ۹ گمرک بیش از ۶۰۰۰ دستگاه است که در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ دستگاه از این کامیونهای وارداتی فقط در گمرک تهران یا همان شهریار سابق رسوب کرده است.
وی افزود: بر اساس پیگیریهای گمرک از واردکنندگان کامیونهای رسوبی در گمرک تهران، تمام شرکتها اعلام آمادگی کردند تا پایان مهر ماه جاری کامیونهای خود را ترخیص کنند.
گرچه این اظهارات امیدوارکننده به نظر میرسد اما اینکه به ترخیص بقیه کامیونها اشارهای نشده یعنی تفاوت معناداری بین وعدهها و آنچه قرار است رخ دهد وجود دارد و قرار نیست ۶۰۰۰ ۱۳۰۰ دستگاه کامیون رسوبی اعلام شده ترخیص شود و شاید اگر همه مسئولان همت کنند تنها کامیونهای رسوبی در گمرک تهران ترخیص شود.
البته حالا باید منتظر ماند و دید دستگاه قضایی چه برخوردی با این سهل انگاری و مقصران ترخیص کامیونهای وارداتی مانده در گمرک کاری کشور خواهد کرد و اساساً مشکل و گره اصلی ترخیص این کامیونها کجاست؟
انتهای پیام