به بهانه روز دامپزشکی؛

خشکسالی نفس‌گیر و دام‌هایی که دست مایه قاچاق می‌شوند

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: خشکسالی و کمبود علوفه ناشی از آن باعث شده دامداران نگران نگهداری دام خود باشند و همین امر باعث شد دام‌ها را بی مجوز و یا با مجوز به استان‌های دیگر بفرستند چراکه برایشان صرفه اقتصادی نداشت.

محمد اصغرزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه خشکسالی‌های چند ساله در خراسان جنوبی روی مسئله دام نیز تاثیرات خود را گذاشته است.

وی با بیان اینکه خشکسالی‌ها قاچاق دام را این استان افزایش داده است، افزود: نوسانات نرخ ارز و افزایش برخوردها توسط نیروهای انتظامی و تعزیرات و همچنین قرار گرفتن در مسیر قاچاق دام، باعث شده تا این روزها خبر دستگیری‌ها و کشفیات بیشتری را بشنویم.

اصغرزاده بیان کرد: طبق مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور درخصوص الزام هویت‌گذاری و اخذ مجوز بهداشتی قرنطینه‌ای، هر دام بدون پلاک‌کوبی و مجوز دامپزشکی در صورت کشف، قاچاق تلقی می‌شود و براین اساس برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: خشکسالی و کمبود علوفه ناشی از آن باعث شده دامداران نگران نگهداری دام خود باشند و گاهی تعداد زیادی از دام‌های استان با مجوز و بدون مجوز به استان‌های مجاور رفت.

وی با اشاره به اینکه این استان در محور عبوری قاچاق دام قرار دارد و بخشی از کشفیات مربوط به خراسان جنوبی نیست، بیان کرد: با ورود شرکت پشتیبانی امور دام به بحث خرید دام عشایر، کمی از قاچاق دام و حمل و نقل عیراصولی و قاچاق کاسته شد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: نباید از حضور دلالان در بازار غافل شد چراکه همین افراد با قیمت کم دام را خریداری کرده و همچنین گاهی عامل اصلی قاچاق هستند چراکه مجوز حمل را مانند دامداران و عشایر ندارند.

اصغرزاده ادامه داد: ترسالی‌های دو ساله گذشته و همچنین تخصیص دام توسط برخی نهادها باعث افزایش جمعیت دامی شد که بلافاصله پس از ترسالی‌ها با شدت گرفتن خشکسالی و عدم توان برای نگهداری دام‌ها، دامداران مجبور به فروش دام‌های خود شدند چرا که دیگر توانی برای نگهداری نداشته و صرفه اقتصادی برای آنان نداشت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸، یک میلیون و ۶۵۰ هزار راس دام سبک و سنگین در استان وجود داشت که در ابتدای سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار راس افزایش یافت، افزود: طرح مقابله با خشکسالی وزارت جهاد کشاورزی طرح مطلوبی است که باید اعتبار آن تامین شود و از طرفی لازم است برنامه خرید حمایتی دام سبک در استان‌هایی که خشکسالی حاد دارند در دستور کار قرار گیرد.

اصغرزاده با تاکید بر تامین نهاده مورد نیاز دام و رونق صادرات اصولی، تصریح کرد: استرس ناشی از کمبود آب در دسترس دام‌ها و کمبود خوراک به دلیل فقر مراتع و تغذیه از ریشه گیاهان سمی یا پسمانده زمین‌ها پس از برداشت، موجب تضعیف قوای جسمانی ضعف سیستم ایمنی بدن دام می‌شود که زمینه بروز بیماری ها را فراهم می‌کند که در نهایت باعث تلفات می‌شود.

وی با بیان اینکه حضور دام قاچاق برای سرمایه‌های دامی کشور نیز مشکل آفرین است، یادآور شد: عدم نظارت بر سلامت و طی نکردن روند قرنطینه برای دام‌های قاچاق می‌تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر اندازد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400071409160
  • خبرنگار :