به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شرکت بین المللی EKF روسیه در ایران، کنتاکتور یک کلید الکترومغناطیسی که جهت قطع و وصل کردن مدار از طریق یک سیم پیچ مغناطیسی، در مدار قدرت یا کنترل مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت تحریک این سیم پیچ مغناطیسی یا بوبین کنتاکتور وصل می شود و مدار را متصل می کند و بلعکس در صورت قطع شدن این ولتاژ تحریک، کنتاکتور قطع می شود. با استفاده از این ویژگی می توان مدارهای را از راه دور کنترل کرد. کنتاکتور دارای ولتاژ تحریک با سطح قدرت کمتری از مدار مورد کلیدزنی دارد.
کنتاکتورها به منظور کنترل تجهیزات مختلف الکتریکی اعم از الکتروموتورها، بانکهای خازنی، مدارات روشنایی، گرمکن های الکتریکی و سایر تجهیزات الکتریکی استفاده می شود.
کنتاکتورها تنوع و اندازه های متفاوتی وجود دارند. کنتاکتورهایی در ابعاد کوچک با ولتاژ ۲۴ ولت می باشند و توانایی قطع تنها ۱ آمپر را دارند، تا کنتاکتورهایی که دارای پهنای ۱ متر با ولتاژ چند کیلوولت و آمپراژ چند هزار آمپر دارند.
تفاوت رله و کنتاکتور(Contacteur) در چه چیزی می باشد؟
کنتاکتورهای برق برخلاف رله ها توان و ظرفیت عبور جریان بالاتری دارند و برای ظرفیت تحمل جریان بالاتری ساخته می شوند. رله ها ظرفیت عبوری جریان پایینی دارند و به همین علت، بیشتر در مدارهای فرمان به کار می روند. ولی کنتاکتورها به علت ظرفیت عبوری جریان بالا، بیشتر در مدارات قدرت استفاده می شوند.
عملکرد کنتاکتور (Contacteur)به چه شکل می باشد ؟
عملیات قطع و وصل در کنتاکتورها به وسیله یک بوبین یا سیم پیچ مغناطیسی صورت می پذیرد، این بوبین مغناطیسی انرژی الکتریکی را به انرژی مغناطیسی تبدیل می نماید و با قطع و وصل شدن برق این میدان مغناطیسی نیز قطع و وصل می شود و سبب قطع و وصل شدن مکانیکی کنتاکتور می گردد. بوبین های کنتاکتور قابل تعویض هستند. هنگامی که بوبین کنتاکتور بدون برق است تیغه باز به صورت کلید باز و تیغه بسته به صورت کلید بسته عمل می نماید. به محض اینکه بوبین برق دار شد، تیغه باز بسته شده و تیغه بسته باز می گردد. از کنتاکت های کمکی در کنتاکتور در قسمت های مختلف مدار فرمان استفاده می گردد. زمانی که اختلاف پتانسیل به دو سر بوبین کنتاکتور اعمال می گردد، بوبین یا سیم پیچ بر اثر عبور جریان دارای میدان مغناطیسی می گردد و همانند آهنربا قسمت متحرک هسته را به خود جذب می کند. در محل جذب کنتاکت هایی وجود دارند که با قطع و وصل شدن هسته، قطع و وصل می شوند و به صورت کلید عمل می نمایند.
مزایای کنتاکتور (Contacteur) در مقایسه با کلیدهای دستی چه می باشند؟
- هنگام قطع برق، مدار مصرفکننده نیز قطع میشود و به استارت مجدد نیاز پیدا میکند درنتیجه از خطرات وصل ناگهانی برق دستگاه جلوگیری میکند.
- امکان طراحی مدار فرمان اتوماتیک برای مراحل مختلف نیاز مصرفکننده وجود دارد.
- امکان فرمان از چند محل به صورت اتوماتیک وجود دارد
- دارای حفاظت بیشتر و اقتصادی تر و ایمن تر
- سرعت قطع و وصل کلید زیاد و استهلاک آن کم است.
- عمر بیشتر نسبت به کلید ساده
- ازنظر حفاظتی مطمئنتر هستند و حفاظت مناسبتر و کاملتری دارند.
- قابل اتصال به پی ال سی (PLC) است
برای انتخاب کنتاکتور(Contacteur) مناسب برای مصرف کننده های مورد نظر باید به چه مشخصاتی توجه کرد؟
به منظور انتخاب کنتاکتور مناسب برای مصرف کنندههای مورد نظر باید به مشخصات توان، ولتاژ، جریان و ضریب قدرت باری که کنتاکتور مجاز است به آن وصل شود، توجه کرد. همچنین کنتاکتهای کنتاکتور باید تحمل جریان راه اندازی، جریان دائمیو جریانهای اتصال کوتاه لحظه ای پیش آمده را نیز داشته باشند. قدرت کنتاکتهای کنتاکتور در تحمل قوس الکتریکی ناشی از قطع کنتاکتها را قدرت فزع کنتاکتور مینامند. مشخصات بیان شده در بسیاری از موارد بر بدنۀ کنتاکتور یا در کاتالوگ آن نوشته میشوند.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد Contacteur EKF میتواند به سایت شرکت EKF به آدرس WWW.EKFGROUP.IR مراجعه نمایید .
شرکت EKF روسیه تامین کننده انواع مختلف تجهیزات برقی و اتوماسیون از جمله مینیاتوری، محافظ جان، کنتاکتور، کلید اتوماتیک، لنت برق، بست کمربندی، تایمر، رله و سایر تجهیزات مورد استفاده در تابلو های برق می باشد.
۰۲۱-۸۸۸۵۷۲۶۹_۰۲۱-۸۸۶۵۲۸۸۶
تهران، میدان ونک، خیابان ونک، برج آسمان ونک طبقه ۲ واحد ۲۰۳
info@ekfgroup.ir
انتهای رپرتاژ آگهی