برزگر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه میزان حیوان گزیدگی در این استان بالا است، افزود: متاسفانه برخی از افراد اقدام به مهار کردن سگ های خود اقدام نمی کنند و این یکی از عوامل شیوع این بیماری در جامعه است.
وی ادامه داد: افزایش نگهداری حیواناتی همچون سگ و گربه در محیط خانه از دیگر عواملی هستند که ممکن است باعث افزایش حیوان گزیدگی شوند.
برزگر با اشاره به اینکه بیشتر حیوان گزیدگی ها از مناطق روستایی گزارش می شود، اظهارکرد: از آنجاییکه بیشتر جمعیت خراسان شمالی در محیط روستایی زندگی می کنند، آمار حیوان گزیدگی در این مناطق نیز بیشتر است.
وی با بیان این که موارد مثبت هاری حیوانی در سطح استان داشته ایم و این نشان از آلوده بودن این استان به این ویروس است، اعلام کرد: لازم است هم استانی ها به توصیه های بهداشتی کارشناسان حوزه دامپزشکی و بهداشت عمل کنند تا بتوانیم جامعه سالم و عاری از این بیماری داشته باشیم.
برزگر با بیان اینکه سگ نقش زیادی در انتقال این ویروس دارد، اضافه کرد: اگر اقدامی جدی و اصولی برای جمعآوری و کنترل جمعیت سگهای ولگرد انجام نشود، هر روز پیشگیری و مقابله با حیوانگزیدگی مشکلتر و کنترل بیماری هاری دشوارتر میشود.
وی گفت: همچنین افرادی که در خانه خود سگ نگه می دارند، باید به این نکته توجه کنند که اگر این حیوان به ویروس هاری مبتلا شود، بسیار خطرناک است.
این مقام مسئول اضافه کرد: هاری یک بیماری عفونی حاد و کشنده ویروسی است که از طریق گازگرفتگی حیوانات گوشتخوار مانند سگ، گربه، گرگ، روباه و نشخوارکنندگان مانند گاو، گوسفند، اسب، الاغ و... به انسان منتقل میشود.
وی در ارتباط با واکسن هاری نیز بیان کرد: در حال حاضر هیچ کمبودی در ارتباط با واکسن هاری در جامعه وجود ندارد اما با افزایش زیادتر حیوان گزیدگی و تقاضا ممکن است با کمبود آن مواجه شویم
انتهای پیام