به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ثبت شرکت، موسسه حقوقی بازرگان به منظور رفاه حال شما عزیزان در سایت دادخواست، علاوه بر ارائه نمونه دادخواست های متعدد، امکان تنظیم دادخواست به صورت رایگان و آنلاین برای شما عزیزان را میسر نموده است.
در ادامه این مطلب برای اینکه بدانید چه مواقعی لازم است تامین دلیل کنید به ذکر چند مثال خواهیم پرداخت :
مثال اول: زمانی که شما بر یک شخصی حقی دارید
مثلا ساعت خود را نزد او امانت گذارده و رسید نگرفته اید و اشخاصی از وجود این حق مطلعند ولی شما احتمال می دهید در موقع مطالبه این حق یا طرح دعوی، به این اشخاص یعنی مطلعین از موضوع، دسترسی پیدا نکنید یا نتوانید به موقع از اطلاعات آنها استفاده کنید (مثلا این اشخاص در آن موقع به مسافرت رفته یا محل اقامت خود را تغییر داده باشند یا احیانا طرف شما آنها را فریب دهد و از شهادت دادن منصرف نماید)
مثال دوم: اتومبیلی با اتومبیل شما تصادف و خسارت وارد کرده است.
زمانی که اتومبیلی با اتومبیل شما تصادف کرده و شخص مقابل حاضر به پرداخت خسارت نیست. در این موقع می خواهید که خسارت وارده به اتومبیل شما از طریق رسمی «برآورد» شود تا اگر خواستید از طریق شکایت، خسارت را وصول کنید در موقع محاکمه، خسارت وارده بر شما معلوم باشد.
توجه داشته باشید که در مورد تصادف اتومبیل در صورتی که مقصر حاضر به پرداخت خسارت وارده به اتومبیل شما نشود ناچار هستید دعوای حقوقی اقامه کنید. و در این صورت احتمال دارد نظریه متخصص شهربانی که معمولا در مورد تصادفات اظهارنظر فنی می کنند به علت اینکه کارشناس رسمی دادگستری «در رشته برآورد خسارت» نمی باشند مورد ایراد طرف واقع و دادگاه هم این نظریه را کافی نداند.
آن وقت با نبودن دلیل بر میزان خسارت وارده کار محاکمه شما مشکل می شود و حتی شاید به نتیجه مطلوب نرسد. چرا که هنگام محاکمه، دیگر ماشین شما تعمیر شده و آثار خسارت واضح نیست تا میزان آن به سادگی برآورد شود.
چه زمانی باید دادخواست تامین دلیل تنظیم شود؟
معمولا دادخواست تامین دلیل قبل از طرح دعوی و به منظور حفظ دلائل موجود داده می شود. ولی ممکن است در ضمن دادرسی و رسیدگی به دعاوی احتیاج به دادخواست تامین دلیل پیدا شود.
مثلا شخصی خانه شما را اجاره کرده و اجاره بها را نپرداخته است. شما برای گرفتن اجاره بها علیه او طرح دعوی کرده و یکی از دلائل خود را معاینه محل از طرف مراجع قانونی قرار داده اید. یعنی خواسته اید که قاضی دادگاه بیاید و از نزدیک ببیند که مستاجر هنوز در منزل شما سکونت دارد ولی مستاجر برای اینکه این دلیل شما را بی اثر کند می خواهد قبل از موعد اجرای قرار، یعنی روزی که قاضی دادگاه باید به محل بیاید خانه را تخلیه کند.
شما در روز تخلیه خبردار می شوید. فورا دادخواست تامین دلیل به دادگاه تقدیم و تقاضا می کنید همان روز به محل مورد اجاره بیایند و جریان تخلیه منزل شما را صورت مجلس کنند. پس از تنظیم صورت مجلس «تامین دلیل»، رونوشت مصدقی از آن تهیه و ضمیمه پرونده اصلی دعوا، یعنی «دعوای مطالبه مال الاجاره» می کنید و به این ترتیب جلوی سوء نیت مستاجر را گرفته اید.
در دادخواست تامین دلیل چه نکاتی باید قید شود؟
در دادخواست تامین دلیل مانند سایر دادخواستها بایستی روی فرم چاپی دادخواست های معمولی «بدوی» و به تعداد طرفهای تامین دلیل به علاوه یک نسخه باشد. با این توضیح که در ستون «خواهان» مشخصات و نشانی شاکی و در ستون «خوانده» مشخصات و نشانی شخص مقابل. و در ستون «خواسته» جمله «تامین دلیل» را می نویسید و در متن دادخواست، با ذکر مقدمه، علت تقدیم دادخواست و منظور از آن را نوشته و از دادگاه درخواست جمع آوری و تامین دلیل موجود را می نمایید.
دادخواست تامین دلیل را به چه دادگاهی باید داد؟
دادخواست تامین دلیل را باید در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کرد که وظیفه محاسبه هزینه تمبر نیز بر عهده آنهاست. این دعوا غیر مالی است و خوانده ندارد.
اگر دادخواست تامین دلیل شما فوری بود یا اینکه تعیین نام و نشانی طرف برای شما غیرممکن باشد (مثل اینکه اصولا طرف خود را نشناسید) در این دو مورد دادگاه بدون احضار طرف «تامین دلیل» می کند.
این نکته را هم بدانید که گاهی تقاضای «تامین دلیل» ممکن است شفاهی و بدون تقدیم دادخواست باشد و آن در موردی است که دعاوی شما در دادگاه بخش جریان داشته باشد. در ضمن دادرسی از دادگاه تقاضا کنید که برای موضوعی که مورد نظر شما است تامین دلیل شود. در این صورت بدون تقدیم دادخواست جداگانه دادگاه به تقاضای شما ترتیب اثر خواهد داد.
انتهای رپرتاژ آگهی