به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه در سخنان مقدماتی اظهار کرد: اولویت اصلی دولت جدید پیگیری سیاست خارجی متوازن است. ما برای ارتباط با همه کشورهای جهان برنامه داریم و تنها رژیمی که از نظر ما مشروعیت نداشته و ارتباطی بین ما و آن برقرار نخواهد شد رژیم جعلی اسرائیل است که آن را به رسمیت نمیشناسیم و نسبت به سیاستهای غیرسازنده و اقدامات تخریبکننده آن در منطقه مواضع روشن و دقیقی داریم.
وزیر امور خارجه ایران در خصوص آمریکا نیز اظهار کرد: ملاک ما مشاهده رفتار عملی سیاستمداران و دولتمردان آمریکایی است. ما بر اساس رفتار عملی آقای بایدن تصمیم خواهیم گرفت.
امیرعبداللهیان در خصوص موضوع برجام با اشاره به اینکه آمریکاییها از یکسو به بازگشت به برجام تاکید میکنند و از ایران میخواهند که به میز مذاکرات وین برگردد اما همزمان تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال میکنند، این نوع رفتار را پارادوکسیکال خواند که حاوی پیام سازندهای نیست.
وزیر امور خارجه با یادآوری این نکته که دولت جدید از زمان شروع به کار، سیاست روشن و صریح خود در قبال برجام مبنی بر به رسمیت شناختن تداوم مذاکرات، فاصله نگرفتن از برجام و پیگیری بازگشت کامل همه طرفها به برجام را اعلام کرده است، تاکید کرد که این پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود.
وی سفر گروسی به تهران و دیدار با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی و توافق سازندهای که با یکدیگر داشتند را علامت و اقدام مثبت دیگری از سوی ایران برشمرد.
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از سخنان خود به دریافت پیامهای رسانهای و دیپلماتیک متعارض از کاخ سفید اشاره کرده و خطاب به اصحاب رسانه در نیویورک اظهار کرد: دولت جدید ایران دولتی عملگرا است. برای ما بیش از حرف و کلمات، میزان عمل دولتمردان آمریکایی به تعهداتشان اهمیت دارد. این قابل قبول نیست که بایدن از یکسو از مذاکره، توافق و حتی درخواست برای مذاکره دوجانبه با ایران صحبت کند اما سیاستهای غلط رئیس جمهور قبلی آمریکا یعنی ترامپ را ادامه دهد. این رفتار آمریکا است که نتیجه مذاکرات برجام را مشخص میکند. از زمانی که آقای بایدن مسئولیت خود را به عهده گرفته است هیچ اقدام عملی سازنده بغیر از اظهار نظرهای متناقض از او مشاهده نشده است.
وزیر خارجه در ادامه با اشاره به عدم امکان استفاده ایران از پولها و داراییهای خود در بانکهای ژاپن، کره جنوبی و برخی از کشورها برای خرید داروهای مورد نیاز و واکسن، از تحریمهای آمریکا به عنوان جنایت و تروریسم نام برد.
این مقام ارشد وزارت خارجه ایران اظهار کرد: در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستیم و به زودی مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد.
او درعین حال بر این نکته تاکید کرد که «مذاکرهای را سازنده میدانیم که دارای نتایج ملموس و عملی باشد».
امیرعبداللهیان در خصوص موضوعات منطقهای نیز با اشاره به اینکه در سیاست خارجی دولت جدید ایران طراحی برخورداری از بهترین مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه دنبال میشود، در جریان بودن گفتگوها در خلیج فارس، ابتکارات سازنده برای بازگشت صلح به یمن و سوریه و همچنین تشکیل دولت فراگیر در افغانستان و پیشرفت و توسعه در عراق را به عنوان رئوس اولویتهای سیاستهای منطقهای برشمرد.
وزیرخارجه در همین راستا اظهار کرد: اولویتدهی به همسایگان و قاره آسیا، به معنی نادیده گرفتن بقیه اولویتها نیست بلکه دنبال کردن سیاست خارجی متوازن و روابط خارجی فعال با همه کشورها و مبتنی بر احترام و منافع متقابل، اصول سیاست خارجی دولت جدید است.
وزیر امور خارجه در پایان سخنان خود خطاب به دولتمردان آمریکا اظهار کرد: ایالات متحده آمریکا نیز میتواند با تجدید نظر در سیاستهای غلط و غیرسازنده خود در قبال جمهوری اسلامی ایران از این فرصت استفاده کند. ملت ایران تاریخ و تمدن بزرگی را با خود به همراه دارد و دولتمردان آمریکا باید بدانند زبان تحریم و تهدید کارایی نخواهد داشت کما اینکه در 40 سال گذشته به آنها ثابت شده است. انتظار ما این است که دولتمردان آمریکا واقعبینانه به وین بیایند و به جای حرفهای زیبا اقدامات عملی، مثبت، سازنده و قابل اندازهگیری داشته باشند و تردید نکنند اگر بخواهند با تداوم ادبیات و رفتار غیرسازنده گذشته صحبت کنند، جمهوری اسلامی ایران دست بسته نخواهد ماند.
به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه، وزیرخارجه به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
انتهای پیام