به گزارش ایسنا، در راستای تلاش امارات متحده عربی برای عمیق کردن روابط با اقتصادهای برخوردار از نرخ رشد پرشتاب در خارج از خاورمیانه، دو کشور قرار است مذاکرات برای پیمان اقتصادی را آغاز کنند که به گفته ثانی الزیودی، وزیر تجارت خارجی امارات متحده عربی، تقویت تجارت، سرمایه گذاری و اشتغال را هدف می گیرد.
پیوش گویال، وزیر بازرگانی هند در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای اماراتی خود در دهلی نو گفت: هر دو طرف چارچوب زمانی بلندپروازانه ای را برای این منظور تعیین کرده اند و قصد دارند مذاکراتشان را تا دسامبر سال ۲۰۲۱ نهایی کنند. امیدواریم که توافقهای رسمی در اوایل سال ۲۰۲۲ امضا شوند.
امارات متحده عربی در مواجهه با رقابت منطقه ای رو به رشد از سوی عربستان سعودی، تلاش می کند جایگاه خود به عنوان یک قطب جهانی برای کسب و کار و فاینانس را تقویت کند. دولت امارات اوایل ماه جاری اعلام کرد قصد دارد روی توافقهای اقتصادی جامع با کشورهای آسیایی و آفریقایی که پتانسیل رشد بالایی دارند، کار کند. هفته گذشته هم اعلام کرد قصد دارد حداکثر ۱۴ میلیارد دلار در انگلیس سرمایه گذاری کند.
هند هم پس از موج دوم مرگبار پاندمی در سال میلادی جاری، درصدد است ارتباطات تجاری بهتری برای احیای اقتصادش داشته باشد. این کشور با تجارت غیرنفتی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار پیش از شیوع پاندمی، دومین شریک تجاری بزرگ امارات متحده عربی به شمار می رود. امارات اعلام کرده که تجارت دو جانبه می تواند در مدت پنج سال پس از امضای توافق به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد و گویال اظهار کرد که این هدف می تواند به سطح بالاتری بازبینی شود.
هندی ها یکی از بزرگترین گروههای اتباع خارجی در امارات متحده عربی هستند که منبع بزرگ ارسال درآمد کارگران مهاجر محسوب می شود. هند بازار مهمی برای ایرلاینهای اماراتی "امارات" و "اتحاد" است. در سطح سیاسی هم مقامات اماراتی در مذاکرات اوایل امسال میان هند و پاکستان به عنوان واسطه کمک کردند.
زیودی گفت: نمایندگان صندوق سرمایه دولتی امارات متحده عربی که یکی از بزرگترین صندوقهای جهان است در هیاتی که هفته آینده با گویال دیدار می کنند، حضور خواهند داشت. یک مدیر شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در هیاتی که در حال حاضر در هند است، حضور دارد.
گویال پیشتر گفته بود این کشورها به بخشهایی شامل پتروشیمی، منسوجات، جواهرات، تجهیزات پزشکی و فین تک متمرکز خواهند شد. سرمایه گذاریها میان دو کشور در حال حاضر در جریان است. گروههایی از امارات متحده عربی که یک کشور نفت خیز اما صحرایی است، در سال ۲۰۱۹ متعهد شدند با هفت میلیارد دلار سرمایه گذاری یک کریدور غذایی ایجاد کنند و در کشاورزی هند سرمایه گذاری کنند.
صندوق سرمایه "مبادله" ابوظبی در ژوئن سال ۲۰۲۰ به میزان ۱.۲ میلیارد دلار در پلتفرم مخابراتی "جیو" سرمایه گذاری کرد و شرکت "ریلاینس" هند اخیرا دو میلیارد دلار سرمایه گذاری منطقه شیمیایی صنعتی تعزیز اوظبی اعلام کرده است.
الزیودی اظهار کرده که امارات متحده عربی به سرعت به سمت انعقاد توافقهای استراتژیک جدید به منظور توسعه دسترسی بازار و استفاده از تجارت به عنوان یک رکن کلیدی در دوران جدید همکاری اقتصادی می رود. این امر موقعیت امارات به عنوان دروازه جهانی به سوی آفریقا، آسیا و اروپا را تحکیم می کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در راستای این اقدامات، امارات متحده عربی اوایل امسال با اندونزی مذاکره کرد و متعهد شد حداکثر ۱۰ میلیارد دلار در بخشهایی شامل انرژی، زیرساخت، بنادر، گردشگری و کشاورزی سرمایه گذاری کند.
انتهای پیام