به گزارش ایسنا، پایگاه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی به بررسی وضعیت اختلاف طبقاتی و افزایش آن در زمان کرونا در ایران پرداخت که برگزیده این گزارش در ادامه آمده است:
چند دهه پیش، پولدار بودن در ایران خیلی از روی ظاهر قابل تشخیص نبود اما امروز شاهد حضور فراری، پورشه و لامبورگینی در خیابان های پرترافیک تهران هستیم. قابل انکار نیست که تحریم های آمریکا اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است اما ثروت برخی ایرانی ها در همین مدت هم افزایش محسوسی داشته است. تصاویر مربوط به سبک زندگی لوکس عده ای از فرزاندان افراد ثروتمند ایرانی در اینستاگرام و همچنین اخبار مربوط به یک شهرک بسیار لوکس در نزدیکی شهر تهران (باستی هیلز) در ماه های اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده است.
برخلاف تصور رایج، می توان برندهای لوکس دنیا را در برخی از مناطق تهران و دیگر شهرها پیدا کرد. البته که این برندها مشتریان خاص خود را دارند اما تبلیغاتشان حتی در سطح شهر نیز قابل مشاهده است.
به دنبال کاهش ارزش ریال، قیمت ها در ایران رشد داشته اند. تحریم های آمریکا دسترسی به منابع ارزی را دشوار ساخته و این به نوبه خود کاهش بیشتر ارزش ریال را در پی داشته است. برای بیشتر ایرانی ها، تغییرات دو سال اخیر به معنای کاهش قدرت خریدشان بوده است به ویژه آنکه بحران کرونا نیز بسیاری از شرکت ها را مجبور به تعدیل نیرو و خانه نشینی نیروی کار کمتر ماهر کرد.
طبق تخمین صندوق بین المللی پول، اقتصاد ایران در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۱.۵ درصد و ۳.۶ درصد کوچک شد. با توجه به کاهش قابل توجه پس انداز دهک های پایین تر در سال های پس از خروج آمریکا از برجام و بحران کرونا، احیای قدرت خرید آن ها طولانی خواهد بود.
انتهای پیام