سعید تابشنیا در گفتوگو با ایسنا، درباره انتخاب مصطفی هاشمی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال ایران، توضیح داد: ابتدا این انتخاب را به آقای هاشمی تبریک میگویم که مجددا به جایگاه خود در تیم ملی برگشتند. برای صحبت در این مورد ما باید ببینیم سیاست بسکتبال و مربی تیم ملی چیست و چه روندی طی خواهد شد.
او ادامه داد: قبلا میگفتند باید مربیان خارجی استخدام کنیم که دلایل آن دانش مربیان خارجی و مسائل دیگر بود اما حالا به جایی رسیدیم که بخاطر مشکلات ویزایی و پرداختها مربیان داخلی پست سرمربیگری تیم ملی را در اختیار میگیرند. فردی مثل آقای شاهینطبع واقعا قابلیت این را داشت و در برهه زمانی هم که مربی بودند، در حد توان بهترین کارایی را از خودشان نشان دادند. حال به نظرم به جایی رسیدهایم که از مربیان داخلی را استفاده کنیم.
کاپیتان سابق تیم ملی بسکتبال ایران گفت: البته برای انتخابهای خود نیز باید دید پتانسیل ما چقدر است و چه تعداد مربی در سطح ملی داریم. شاهینطبع این پست را داشت و نتیجه بدی هم کسب نشد چند نفر دیگر مانند آقایان هاشمی و حاتمی هم هستند که در این سمت میتوانند ایفای نقش کنند. من با انتخاب هاشمی موا
فقم و به نظرم او میتواند کم کم نظریات خود را به تیم ملی وارد کند. ما گزینه زیادی در مربیان داخلی نداریم، اما گزینههای موجود همگی خوب هستند. نمیتوان گفتی یک بهتر از دیگری است. آنها در سطح بالایی کار میکنند، تجربه و اطلاعات خوبی هم دارند. به نظرم هاشمی انتخاب خوبی است و میدانم که با جدیت کامل این کار را انجام میدهد.
او درباره انتقادها از عملکرد کادرفنی قبلی به دلیل عدم ایجاد انسجام تیمی میان ملیپوشان، توضیح داد: افراد مختلف نقطه نظرات مختلفی را عنوان میکنند، اما قطعا کسی که سرمربی تیم ملی است، ابتدا به آبروی خود فکر میکند بعد مسائل فنی و مسابقه. بله، کادرفنی از اصلیترین عوامل در ایجاد انسجام تیمی است، اما عوامل مختلف دیکر نیز تاثیر گذار هستند. از جمله این عوامل فدراسیون است که باید در ایجاد انسجام به کادرفنی کمک کند. گاها همه موارد دست به دست هم میدهند تا مشکل ایجاد شود و من این موضوع را در تیم ملی تجربه کردهام.
تابشنیا افزود: ما حتی در تیمهای بزرگ دنیا هم میبینیم که برخی بازیکنان با یکدیگر مشکل داشته و با کادرفنی رابطه خوبی ندارند، این داستان همیشه هست، اما باید کاری کرد که این اتفاقات را کمتر کنیم تا بازیکنان، کادرفنی خود را قبول داشته باشند. درباره تیم ایران هم موضوعی که خیلی به گوش میرسید این بود که در برخی مواقع بازیکنان خودشان را بالاتر از کادرفنی میدانستند و اتفاقات مختلف از اینجا نشات گرفتند. امیدوارم با اقداماتی که صورت میگیرد این مشکلات به حداقل برسد.
او درباره مشکلات پیش روی کادرفنی جدید نیز گفت: همانطور که گفتم نظرهای شخصی متفاوت است، ولی تنها چیزی که من میبینم این است که متاسفانه انگیزه بازیکنان بسیار پایین است که باید در حد زیادی بالا برود. کسی که وارد تیم ملی میشود باید بداند تیم ملی تیم باشگاهی نیست و باید برای یک کشور کار کند. باید یکسری کارهای خود را با در نظر گرفتن این موضوع انجام دهد و کادرفنی هم میتواند تاثیر زیادی روی این موضوع بگذارد.
ملیپوش سابق بسکتبال ایران، درباره آغاز لیگ برتر با ۱۶ باشگاه و سطح تیمهای حاضر نیز توضیح داد: یک دورهای تعداد تیمها زیاد بود و خیلی هم روی کیفیت بازیکنان تاثیر داشت، اما الان با توجه به شرایط موجود، قطعا کیفیت و کمیت بازیکنان تغییر کرده است. ما باید از کمیت، کیفیت خوب به دست بیاوریم. ۱۶ تیم برای بالا بردن تعداد بازی خوب است، اما با این شرایط ۱۶ تیمی کردن لیگ اختلاف زیادی بین تیمهای بالای جدول و پایین جدول ایجاد میکند.
او درباره نقش فدراسیون برای یکسان سازی سطح تیمهای لیگ برتری نیز گفت: حتی یادم میآید که در آن زمان تیمهای زیادی وارد مسابقات شدند، اما در نهایت چهار پنج تیم حتی تا آخر لیگ هم دوام نیاوردند. قطعا فدراسیون باید راهکاری در نظر بگیرد که این اتفاقات رخ ندهد. توان مالی باشگاهها متفاوت است و آنهایی که بودجه بیشتری دارند طبیعتا تیم بهتری هستند، کمیت بازیکنان ما در چهار پنج تیم بالای جدول تمام میشود و باقی تیمها در حد حضور در لیگ هستند. باید دید هدفگذاری باشگاهها چیست و یکسری راهکارها باید ایجاد شود. فدراسیون باید یک برنامه مدون ایجاد کند.
انتهای پیام