این زباله درمان بخش

مدیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: سلول‌های بنیادی که از بند ناف گرفته می‌شوند، نمی‌میرند و با تزریق یا جایگزینی آن‌ها در بافت‌هایی که آسیب جدی دیده‌اند می‌توانیم به بهبودی و تشکیل سلول‌های جدید بافت کمک کنیم.

ملیحه بهنامیان، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خون بند ناف به عنوان خون جفتی شناخته شده ‌است که در جنین در حال تکوین، داخل رحم جریان دارد؛ پس از تولد نوزاد خون باقی ‌مانده در بند ناف و جفت که غنی از سلول‌های بنیادی است به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود.

مدیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این خون، حاوی سلول‌های بنیادی و سلول‌های خونساز است که می‌تواند برای درمان بیماری‌ها استفاده شود، تصریح کرد: سلول‌های بنیادی خونساز بند ناف در مقایسه با مغز استخوان و خون محیطی، ظرفیت تکثیری بالاتر و جمعیت‌های سلولی نارس‌تری دارند.

بهنامیان ادامه داد: مطالعه‌های مختلف، حضور جمعیت‌های سلولی را در کنار سلول‌های بنیادی خونساز، در خون بند ناف نشان داده‌اند که امکان استفاده از این منبع را در ایمونوتراپی، مهندسی بافت و طب ترمیمی مقدور می‌سازد؛ بنابراین راهبردهایی برای جداسازی و گسترش زیر گروه‌های مختلف سلولی از خون بند ناف و استفاده از آن‌ها در درمان بیماری‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: متخصصان ژنتیک و علوم سلولی مولکولی می‌توانند سلول‌های تمایز نیافته خون بند ناف را بگیرند و از قابلیت تبدیل آنها به سلول‌ها و اندام‌های مختلف استفاده کنند.

مدیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه دانشمندان بر اساس تکنولوژی‌های امروز تخمین می‌زنند که می‌توان سلول های خون بند ناف را برای مدت ۳۰ سال و شاید بیشتر به شکل منجمد ذخیره کرد و بعدها مورد استفاده قرار داد، تصریح کرد: سلول‌های خون بند ناف قبل از فرایند انجماد توسط چرخش در دستگاه سانتریفوژ، از یکدیگر جدا می‌شوند؛ روش دیگر برای جداسازی استفاده از روش رسوب است.

بهنامیان ادامه داد: سلول‌های بنیادی خون بند ناف در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتی گراد در یخچال‌های مخصوص نگهداری می‌شوند و در مواقع لزوم در اختیار افراد قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه این سلول‌ها می‌توانند به عضوهای مختلف بدن تبدیل شوند؛ به طور مثال اگر نوزاد در آینده به بیماری‌های کبدی، کلیوی، قلبی و ... مبتلا شد، از این سلول‌ها برای درمان بیماری او استفاده می‌کنند، افزود: براساس آخرین تحقیقات صورت گرفته، از سلول‌های بند ناف می‌توان برای بهبود بیش از ۸۰ بیماری از جمله  بیماری‌های نقص در تولید لنفوسیت‌ها، نقص ارثی پلاکتی، اختلالات سلول‌های بنیادی، بیماری‌های ارثی، ناهنجاری‌های ارثی گلبول‌های قرمز، اختلالات سیستم ایمنی، مشکل پلاسماسل، آلزایمر، دیابت، پارکینسون، صدمات نخاعی، سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های کبدی و دیستروفی عضلانی استفاده کرد.

مدیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر در ایران بیشتر بیماری‌هایی با منشا خونی با این سلول‌ها قابل درمان هستند، افزود: والدینی که تمایل به نگهداری از خون بند ناف فرزندانشان دارند در مرحله اول باید به جهاددنشگاهی استان مراجعه کرده و درخواست این کار را ثبت کنند.

بهنامیان ادامه داد: پس از ثبت این درخواست، مرحله تخصصی انجام تحقیقات قبل از جمع‌آوری نمونه گیری همچون آگاهی از تاریخچه پزشکی مادر و سلامت کامل او از نظر بیماری‌های عفونی باکتریال و ویروسی و انجام آزمایش‌های  ضروری انجام می گیرد.

وی اظهار کرد: اگر مادر هیچ‌گونه مشکلی از لحاظ پزشکی نداشته باشد کارکنان بانک خون در هنگام زایمان در اتاق عمل حضور پیدا کرده و خون بند ناف را به طور استریل جمع‌آوری می کنند و در اسرع وقت به بانک فرستاده می‌شود.

مدیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی بیان کرد: در خراسان جنوبی نیز فرآیند جمع‌آوری خون بند ناف در جهاددانشگاهی از سال ۹۵ انجام شده که در حال حاضر بیش از ۷۵۰ نمونه خون بند ناف ذخیره شده است.

بهنامیان یادآور شد: متقاضیان می‌توانند در هفته ۳۶ بارداری به صورت حضوری به آدرس بیرجند، میدان قدس، جهاددانشگاهی و یا به صورت آنلاین از طریق آدرس الکترونیکیwww. rsct.ir    ثبت‌نام و یا با شماره تلفن ۰۹۱۵۵۶۱۳۰۷۲ تماس حاصل کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400060906856
  • خبرنگار :