مرتضی بیدآبادی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اگر شهروندان هنگام خرید لوازم یدکی خودرو در خواست فاکتور نداشته باشند، قابل پیگیری نیست، تصریح کرد: وجود فاکتور به عنوان مدرک از فروشگاه بوده و قابلیت پیگیری دارد در حالیکه اگر مشتری از فروشگاه درخواست فاکتور نداشته باشد، ممکن است فروشنده اعلام عدم فروش کند، بنابراین توصیه میشود شهروندان هنگام خرید لوازم یدکی خودرو درخواست فاکتور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه لوازم یدکی خودرو شهروندان باید دقت کافی داشته باشند و از خرید لوازم تقلبی خودداری کنند چرا که این موضوع بازی با جان و مال مردم است، بر حساسیت لوازم یدکی خودروهای ویژه حمل و نقل عمومی تأکید کرد و افزود: لوازم این خودروها در صورتیکه تقلبی باشند با جان تعداد زیادی مسافر بازی میشود.
بیدآبادی با بیان اینکه برخی کالاها به صورت قاچاق وارد میشود، تصریح کرد: در خصوص کالای قاچاق تنها بحث اقتصادی مورد بحث بوده درحالیکه اصل بودن کالا رعایت شده، اما در خصوص کالای تقلبی که استانداردهای لازم را ندارد علاوه بر بحث اقتصادی بحث جانی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه لوازم یدکی خودروها باید دارای استاندارد و کیفیت لازم باشند، خاطرنشان کرد: برخی لوازم یدکی خودرو مشمول شناسه کالا هستند که از جمله آنها میتوان به باتری، شمع، صفحه کلاچ،دیسک کلاچ، کیت کلاچ،رینگ پیستون، سوپاپ، لامپ، لنت ترمز، استارتر،آلتراناتور، بلبرینگ و تایر اشاره کرد.
این مقام مسئول در ادامه گفت: مصرفکنندگان و مردم برای اطلاع از صحت نشان استاندارد لوازم یدکی باید کد ۱۰ رقمی زیر نشان استاندارد درج شده بر روی کالای مورد نظر را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند تا ظرف چند ثانیه پاسخی به آنها داده خواهد شد که در آن صحت نشان استاندارد، تاریخ اعتبار، شرکت در خواست کننده، نوع محصول و تاریخ صدور قید شده است.
معاون بازرسی و نظارت صمت با بیان اینکه در حال حاضر شرایط به گونهای است که متقاضیان میتوانند، وضعیت کالا را استعلام کنند، گفت: با ارسال شناسه کالا میتوانند از اصل بودن کالا اطمینان حاصل کنند.
وی در پایان تأکید کرد: برای تشخیص تقلبی و اصل بودن کالای لوازم یدکی خودرو نیز از کارشناسان اتحادیه لوازم یدکی خودرو کمک میگیریم.
انتهای پیام