به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این تاییدیه رسمی از سوی وزارت خارجه مکزیک پس از آن اعلام شد که رویترز اوایل روز پنجشنبه اعلام کرد که گفتگوها بین دولت کاراکاس و مخالفان از سر گرفته میشود.
دولت نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا به دنبال لغو تحریمهای وضع شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مقامهای ونزوئلایی و نهادهایی است که از دید واشنگتن و بروکسل در فعالیتهای مجرمانه و سرکوب اپوزیسیون نقش دارند.
اپوزیسیون نیز میخواهند دهها تن از افرادی که در جریان سرکوبها زندانی شدهاند و زندانی سیاسی هستند، آزاد شده و تضمین داده شود که کاندیداها میتوانند در انتخابات منطقهای نوامبر شرکت کنند. همچنین کمکهای بشردوستانه به ویژه مقابله با کرونا نیز به کشور وارد شود.
گفتگوها قرار است از سوی ناظران بینالمللی چون نروژ که میانجیگر گفتگوهای قبلی در ۲۰۱۹ بود، نظارت شود.
انتظار میرود که در جریان این دور نخست از گفتگوها در مکزیک و با توجه به تجربیات گفتگوهای قبلی، مذاکرات موفقیتآمیز باشند.
بازگشت به گفتگوها یک تغییر برای اپوزیسیون است که مادورو را در گذشته به استفاده از گفتگوها برای خرید زمان و کاهش فشارهای بینالمللی متهم کرده بودند.
مقامهای دولت کاراکاس مذاکرات ۲۰۱۹ در باربادوس و نروژ را پس از آن رها کردند که آمریکا تحریمهایی را علیه دولت مادورو وضع کرد.
واشنگتن گفته که اگر مادورو با اپوزیسیون وارد مذاکرات جدی شود، تحریمها را برمیدارد.
هیات اپوزیسیون برای مذاکرات امروز شامل "جراردو بلاید"، وکیل و شهردار سابق ونزوئلایی، "توماس گوآنیپا"، سفیر ونزوئلا در کلمبیا که در ۲۰۱۵ از سوی پارلمان منصوب شد، "کارلوس وچیو"، سفیر خوآن گوآیدو در آمریکا و "استالین گونزالس"، یک قانونگذار سابق میشود.
هیات مادورو نیز در این گفتگوها "خورخه رودریگز"، رئیس مجمع ملی ونزوئلا و "اکتور رودریگز"، فرماندار ایالت میراندا و فرد مطمئن مادورو است.
مادورو در یک برنامه زنده تلویزیونی که روز پنجشنبه پخش شد، اعلام کرد که پسرش "نیکولاس مادورو گوئررا" که یک قانونگذار ۳۱ ساله است نیز در این مذاکرات شرکت دارد.
انتهای پیام