5 رشته صنایع دستی در کرمانشاه احیاء می‌شود

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از تلاش برای احیای پنج رشته صنایع دستی در حال منسوخ شدن استان خبر داد.

حسین ویسی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به گستردگی و تنوع رشته های صنایع دستی در کرمانشاه، اظهار کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته تعدادی از این رشته‌ها منسوخ شده و یا در معرض فراموشی قرار گرفته اند.

وی افزود: باتوجه به ارزشمندی این رشته ها و از آنجایی که نمادی از فرهنگ و تمدن مردمان این دیار هستند، برنامه ریزی هایی را آغاز کرده ایم تا تعدادی از آنها را از خطر فراموشی دور کنیم.

معاون صنایع دستی کرمانشاه خاطرنشان کرد: موج بافی، مرس بافی، شال بافی، نمد مالی و ارغوان بافی پنج رشته ای هستند که آنها را در اولویت احیاء قرار داده ایم.

وی با بیان اینکه درحال حاضر هنرمندان کمی در این رشته ها فعالیت می کنند، گفت: تعداد استادکاران هنرمندی که اکنون در این پنج رشته مشغول به فعالیت هستند به تعداد انگشتان دو دست هم نمی رسد.

ویسی ادامه داد: بیشتر این رشته های در معرض انقراض در شهرستان اسلام آبادغرب و منطقه اورامانات قرار دارند.

وی گفت: اگر به هر دلیلی دیگر این اساتید را در استان نداشته باشیم، به معنای فراموشی و نابودی آنها نیز خواهد بود، بنابراین در برنامه ای که طراحی  کرده ایم در نظر داریم با کمک خود این اساتید، کار آموزش به علاقمندان را آغاز کنیم تا مانع از فراموشی پنج رشته صنایع دستی در معرض فراموشی شویم.

معاون صنایع دستی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر هنرمندان صنایع دستی استان در خانه ها مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: در تلاشیم تا بتوانیم با راه اندازی بازارچه ها و  کارگاه ها رشته های مختلف صنایع دستی را در معرض دید مردم قرار دهیم تا با دست آفریده های زیبای کرمانشاه آشنا شوند.

انتهای پیام  

  • چهارشنبه/ ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400052014613
  • خبرنگار : 50184