نماینده الیگودرز در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:

ضرورت تشکیل فراکسیون توسعه متوازن

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی گفت: فراکسیون توسعه متوازن نگاه ملی به توسعه کشور داشته و جغرافیایی و قومیتی نیست و از تمامی مناطق کشور که شاخص‌های آن‌ها پایین‌تر از میانگین کشوری باشد حمایت می‌کنیم.

محمد خدابخشی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: چرا فراکسیون توسعه متوازن کشور در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده؟ برنامه‌های متعددی تاکنون برای توسعه کشور اجرا شده است، چه قبل از انقلاب که تحت عنوان برنامه‌های هفت ساله اجرا شده و چه بعد از انقلاب که برنماه های توسعه جامع اقتاصدیف اجتماعی و فرهنگی داشتیم که تاکنون شش برنامه تصویب و به مرحله اجرا درآمده و در حال گذراندن سال پایانی برنامه ششم هستیم.

وی ادامه داد: علی‌الرغم اینکه خدمات ارزنده‌ای توسط نظام ارائه شده اما شاهد هستیم ماحصل این اقدامات این بوده که بیش‌از ۴۳ درصد جمعیت ما به پنج استان خاص شیفت پیدا کرده است.

خدابخشی عنوان کرد: اگر واحدهای تولیدی را نگاه کنید کارگاه‌هایی که بیشتر از ۱۰ نفر کارکن دارند، این‌ها را که بررسی می‌کنیم می‌بینیم بیش از ۴۰ درصد همین کارخانه‌ها و کارگاه‌ها که بیش از ۱۰ نفر نیرو دارند در چهار شهر استقرار پیدا کردند.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که الان می‌بینیم جمعیت حاشیه نشین مال سالانه افزایش پیدا می‌کند و شاهد هستیم در بعضی از استان‌ها مردم در روستاها آب شرب ندارند، تصریح کرد: به‌عنوان نمونه در شهرستان الیگودرز هنوز روستاهایی داریم که علی‌الرغم جمعیت بالای ۲۰ خانوار هنوز جاده دسترسی ندارند، آسیب‌های اجتماعی روز به روز در حال افزایش است، ما اگر ریشه یابی کنیم درواقع ریشه آن در نگاه غیرمنصفانه و غیرعادلانه در توسعه کشور است.

وی با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته کار زیادی شده اما امکانات به طور منصفانه در کشور توزیع نشده، افزود: این نگاه غیرمنصفانه باعث شده که الان نارضایتی‌هایی در جاهای مختلف وجود داشته باشد به این برمی‌گردد که توزیع امکانات منصفانه نبوده است، بنابراین ما و همکاران در مجلس شورای اسلامی ضرورت دانستیم که چنین فراکسیونی در مجلس تشکیل شود.

خدابخشی عنوان کرد: این فراکسیون نگاه ملی به توسعه کشور داشته و جغرافیایی و قومیتی نیست و از تمامی مناطق کشور که شاخص‌های آن‌ها پایین‌تر از میانگین کشوری باشد حمایت می‌کنیم.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای این فراکسیون پشتیبان مناطقی از کشور هستند که مورد توجه نبودند ما می‌خواهیم از این مناطق حمایت کنیم و دنبال توسعه متوازن هستیم و همه جای کشور باید توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به این‌که ما برای بررسی نظام مسائل استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور باید به آمایش سرزمینی هر استان تکیه کنیم، ادامه داد: سند آمایش استانی بعد از سال‌ها الان آماده شده، اسناد استانی به تصویب شورای آمایش کشور رسیده و سند ملی آمایش سرزمین هم مصوب شده که اشکالات و نواقصی دارد که باید بازنگری شود و ما حل مشکلات استان‌های کشور را با تکیه بر مزیت‌های نسبی که در استان‌ها وجود دارد باید حل کنیم.

خدابخشی بیان کرد: در حال حاضر تقریباً تمام استان‌های کشور مشکل بیکاری را دارند و ما برای حل این معضل باید بر مزیت‌های نسبی در جای جای کشور تکیه کنیم، به‌عنوان مثال در جایی مانند لرستان مزیت نسبی که احصاء شده کشاورزی، گردشگری و صنایع و معادن است و ما با تکیه بر این مزیت‌های نسبی باید بتوانیم با تعریف پروژه‌هایی مشکل بیکاری را به حداقل برسانیم.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در قوانینی که در مجلس شورای اسلامی در سال‌های قبل مصوب شده برای توسعه مناطقی که کمتر مورد توجه بودند، قانون استفاده متوازن از امکانات کشور را داریم که سه درصد از اعتبارات را به استان‌های کم برخوردار می‌دهد که چندین سال است در حال اجراست.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه نیز تلاش کردیم سه درصد از منابع فروش نفت خام و میعانات گازی را به مناطق نفت خیز و گاز خیز و کمتر توسعه یافته اختصاص دهیم.

خدابخشی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه احکامی برای توجه به همین مناطق به ویژه مناطق روستایی آوردیم به‌عنوان نمونه حکمی برای الزام دولت بر آسفالت راه دسترسی روستاهای بالای ۲۰ خانوار داشتیم که دولت را مکلف کردیم که این کار را به صورت کامل انجام دهد که همه این احکام به درستی اجرا نشد، قوانینی که برای کمک به مناطق کمتر توسعه یافته داریم قوانین خوبی هستند اما کافی نیستند، اگر کفایت می‌کرد الان شاهد این همه نابرابری منطقه‌ای نبودیم و مسائل ما در مناطق کمتر توسعه یافته باید حل می‌شد.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر قوانین اثربخش بود ما الان مشکل تنش آبی نداشتیم، الان راه‌های روستایی باید آسفالت می‌شد و دانش‌آموزان در روستاهای کمتر توسعه یافته از آموزش‌های مجازی باید برخوردار می‌شدند.

وی تأکید کرد: باید تلاش کنیم قوانینی که وجود دارد را تقویت کنیم و در برنامه هفتم توسعه احکام خوبی را برای مناطقی که کمتر توسعه یافته‌اند بیاوریم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400051913654
  • خبرنگار : 50176