سنت مباهله از زبان نایب رئیس حوزه علمیه یزد + ویدئو

سنت مباهله از دیرباز در میان برخی جوامع بشری و به ویژه اقوام سامی متداول بوده است و امروزه به عنوان یکی از اسناد و اعیاد مهم شیعیان گرامیداشت می‌شود.

رویداد مباهله یکی از رویدادهای مهم اسلام و خصوصا شیعیان است که به معنای لعنت فرستادن و نفرین کردن همدیگر است. این واقعه در دوران پیامبر اسلام هنگامی رخ داد که پیامبر اسلام و اهل بیت(ع) او در یکسو و مسیحیان نجران در دیگر سو آمادهٔ مباهله یا نفرین طرف دیگر شدند.

این واقعه پس از آن روی داد که محمد در نامه ای مسیحیان نجران را به اسلام دعوت کرده بود. به دنبال آن جمعی از مسیحیان نجران به مدینه آمده بودند تا در مورد درستی دعوت پیامبر تحقیق کنند و با او درباره خدا بودن عیسی به محاجه (دلیل آوردن) پرداخته و دلایل محمد برای بشر بودن عیسی برای آنها قانع کننده نبود سرانجام بحث‌شان به جایی کشید که محمد خواست تا با آن‌ها به مباهله بپردازد.

هر یک از دو طرف با افراد خود به محل مباهله رفتند، هنگامی که مسیحیان آگاه شدند محمد قصد دارد با عزیزترین نزدیکان خود یعنی علی، فاطمه، حسن و حسین آن‌ها را به چالش بکشد، مطمئن شدند که اگر محمد به خودش مطمئن نبود، جان خانواده‌اش را به خطر نمی‌انداخت. پس از مباهله کناره گرفتند.

حجت الاسلام «سید محمد کاظم مدرسی» نایب رئیس حوزه علمیه استان یزد در خصوص این رویداد در ویدئوی زیر توضیحاتی را ارائه کرده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400051510502
  • خبرنگار :