آنچه جوراب بافی را در کش و قوس نخ‌ها خفه می‌کند

مواد اولیه گران مهم ترین مشکل صنعت جوراب بافی است که کارگاه جوراب بافی طبس نیز به عنوان اولین کارگاه این شهرستان، از آن مستثنی نیست.

نخستین کارگاه جوراب بافی شهرستان طبس با تلاش یک خانواده، ۱۲ سال است که در روستای اصفهک فعالیت می‌کند.

اکنون جوراب‌های تولیدی این خانواده روستایی علاوه بر عالی روستای اصفهک، مشتریانی از شهر طبس و شهرهای همجوار هم دارد. این کارگاه کوچک با تمام سختی‌ها سال هاست فعالیت دارد و در نبود تسهیلات کافی و یا زیرساخت های لازم برای بازاریابی دست و پنجه نرم می‌کند.

این کار نیاز به پشتکار زیادی دارد 

چاووشی، کارآفرینی است که جوراب بافی را با تمام سختی‌هایش آغاز کرده، ۱۲سال قبل کارگاهش را به کمک خانواده راه اندازی کرده و حالا محصولاتش به یک برند در شهرستان طبس شهرت یافته است.

وی به ایسنا می‌گوید: از سال ۱۳۸۷ با سرمایه ۸ میلیون تومان وارد حرفه جوراب بافی شدم و در حال حاضر به یک کارگاه در ارسک و دو کارگاه در بشرویه خدمات رسانی می‌کنم.

این کارآفرین گفت: طی ماه دو هفته جوراب مردانه و دو هفته جوراب زنانه تولید می‌کنیم و در مجموع هر دو هفته ۱۵۰ جین جوراب آماده می‌شود.

چاووشی با بیان اینکه روزانه با چهار دستگاه تعداد ۶۰ تا۸۰ جین ۱۲تایی تولید داریم، تصریح کرد: به نظرم هر فردی هر کاری که از دستش برمی‌آید باید برای کسب روزی حلال انجام دهد.

وی بیان کرد: اگر افراد به دنبال یک کار زود بازده و بدون پشتکار هستند نباید به دنبال جوراب بافی باشند، اما اگر مطمئنید پشتکار دارید و در سختی‌ها کم نمی‌آورید جوراب‌بافی بهترین گزینه است چراکه جوراب مورد استفاده هر فردی است و از سویی دیگر روی دست نمی‌ماند، اما گاهی فروش آن حوصله می‌خواهد.

این کارآفرین بیان کرد: این کار مشتری ثابت خود را دارد، اما حوصله و بازاریابی متناسب با نیاز امروز مخاطب لازم دارد که نباید از آن غافل شد.

چاووشی با بیان اینکه خرید یک دستگاه ‌کامپیوتری تولید جوراب باعث آغاز کار می‌شود، افزود: اوایل کار نیاز است که در بازاریابی بسیار کار کرد و پس از شناخت توسط مغازه‌ها و مشتریان، دیگر فروش رونق خواهد گرفت و پس از حداکثر یک ماله به سوددهی مناسبی خواهید رسید.

مواد اولیه گران

وی با اشاره به رونق تولید و فروش محصولاتشان در شهرهای دیگر، ادامه داد: نخ‌هایی را که برای تولید جوراب استفاده می‌کنیم در گذشته با قیمت ۸ هزار تومان خریداری می‌کردیم، اما قیمت این نخ‌ها بیش از ۳ برابر شده است.

این تولیدکننده گفت: این نخ‌ها اکنون در ایران تولید می‌شود، اما باز هم گران است و جلوی اشتغال را در این حوزه می‌گیرد.

کارگاه‌های انگشت شمار جوراب بافی در خراسان جنوبی می‌چرخد، اما می‌تواند تندتر از این بچرخد در حالی که مشکلات گاهی بیشتر از بازاریابی و فروش خودنمایی می‌کند. مهم این است که با توجه مسئولان به این حوزه نیز حوزه‌های اقتصادی خراسان جنوبی گسترش یابد و کسب و کار رونق گیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400051309021
  • خبرنگار :