سجاد تیموری با اشاره به راه اندازی ۱۳ کارگاه تولیدی در حوزه های مختلف پوشاک، صنایع دستی، کالای چرمی و... گفت: در حال حاضر ۵۰۰ نفر در این کارگاه ها مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به عرضه محصولات تولیدی این کارگاه ها در سطح استان، از پیگیری برای صادرات این محصولات خبر داد و ابراز امیدواری کرد، با کسب مجوزهای لازم در آینده نزدیک صادرات انواع تولیدات مشاغل خانگی صورت گیرد.
این پیشران حوزه پوشاک با اشاره به مشکلات و چالش های این حوزه، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی در این زمینه بحث عدم همکاری مسئولین در صدور مجوزهای لازم برای فعالیت است، در حال حاضر حدود یک سال است که به دنبال کسب مجوز هفت گانه برای شرکت در مناقصات "البسته و خدمات" هستیم، اما همکاری لازم در این زمینه صورت نمی گیرد و عمده کار در این حوزه به افراد غیربومی داده می شود.
تیموری گفت: واگذاری مناقصات به افراد و شرکت های خارج از استان در حالی است که همان کار را در استان با یک دهم قیمت انجام می دهیم، اما متاسفانه همکاری لازم برای صدور مجوزهای لازم صورت نمی گیرد.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات، بحث عدم همکاری دستگاه ها با یکدیگر برای پیشبرد کار تولیدکنندگان است، بطور مثال وقتی برای یک مجوز نیازمند همکاری چند دستگاه هستیم آنقدر میان دستگاههای مختلف پاسکاری می شویم که در نهایت از گرفتن مجوز خسته می شویم، متاسفانه نوعی لجبازی میان دستگاه های مختلف وجود دارد و این میان فقط تولیدکنندگان و کارآفرینان متضرر می شود.
این کارآفرین کرمانشاهی تاکید کرد: اگر مسئولین مجوزهای لازم برای تولید را صادر کنند، با تجربه ای که داریم می توانیم ظرف مدت دو سال برای بیش از پنج هزار نفر در حوزه مشاغل خانگی اشتغالزایی داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به آشنایی دوساله با طرح توسعه مشاغل خانگی، از این طرح به عنوان یک طرح کاربردی یاد کرد و افزود: در این طرح که مجری آن جهاددانشگاهی است، افرادی که تجربه بیشتر و مهارت کافی دارند در حوزه های مختلف مشاغل خانگی از جمله فرش، تولید پوشاک، گلیم و ... به عنوان "پیشران" انتخاب می شوند و افرادی به عنوان زیرمجموعه این افراد مشغول به کار می شوند.
این پیشران حوزه پوشاک استان گفت: در این طرح در حوزه پوشاک، آموزش رایگان، مواد اولیه و... را تامین کرده و در اختیار زیرمجموعه ها قرار می دهیم. زیرمجموعه ها در این طرح فقط کار دوخت را طبق آموزش هایی که دریافت کرده اند انجام می دهند و بصورت ماهانه دستمزد دریافت می کنند.
تیموری خاطرنشان کرد: تولیدات ما هم بگونه ای است که از قبل سفارش انجام آن را دریافت کرده ایم، بنابراین نگرانی برای فروش وجود ندارد.
این کارآفرین کرمانشاهی گفت: در مجموع طرح ملی توسعه مشاغل خانگی طرح خوبی است، اما برای کارایی بیشتر بهتر بود که با پیشران ها هم مشورت صورت می گرفت، چرا که یکی از مشکلات عدم اتصال پیشران ها در این طرح است و اگر بتوانیم با پیشران های دیگر در حوزه های مختلف ارتباط داشته باشیم می توانیم مشاغل خانگی در حوزه های مختلف را توسعه دهیم.
انتهای پیام