هوشنگ بازوند در جلسه امروز( ۲۹ تیر) ستاد بحران استان کرمانشاه، با بیان اینکه احتمال دارد طی چند وقت آینده گرفتار بارندگی و سیلاب ناشی از آن شویم، گفت: اقدامات لازم باید صورت گیرد تا سیلاب احتمالی ما را غافلگیر نکند.
وی از دستگاههای مربوطه خواست نسبت به لایروبی رودخانهها اقدام کنند و ادامه داد: پاکسازی آبروها و مسیر پلها نیز باید انجام شود تا شاهد تخریب و آسیب به پلها نباشیم.
بازوند از شهرداریها هم خواست نسبت به ساماندهی محل عبور سیلاب در داخل شهر و خصوصا حاشیه شهرها اقدام کنند و افزود: چنانچه مشکلی در این زمینه رخ دهد، شهرداران باید پاسخگو باشند.
نگذاریم کمآبی به بحران اجتماعی تبدیل شود
وی سپس به مشکل کم آبی و کم بارشی که کرمانشاه را مانند سراسر کشور درگیر کرده اشاره کرد و ادامه داد: نباید اجازه بدهیم کم آبی به یک بحران اجتماعی تبدیل شود.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: دستگاههای متولی آب به جای گلایه در جلسات بحران، باید پیشنهاد عملیاتی برای حل اضطراری مشکل تامین آب شرب شهرها و روستاهای استان ارائه دهند.
بازوند به مشکل تامین آب شهر کرمانشاه هم اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر چهار هزار لیتر در ثانیه آب وارد شهر کرمانشاه میشود اما میزان مصرف شهر گاهی ۶۵۰۰ لیتر در ثانیه است، ادامه داد: کم آبی شهر کرمانشاه دلایل متعددی دارد و بخشی از آن ناشی از هدر رفت آب شبکه است که شرکت آب و فاضلاب باید نسبت به حل آن اقدام کند.
وی اضافه کرد: البته رفع مشکل پرت آب شبکه زمانبر است و توقع نداریم در کوتاه مدت به صورت کامل مرتفع شود.
وی با بیان اینکه گاهی در مسیر از این آب شرب برای بخش کشاورزی نیز استفاده میشود، خاطرنشان کرد: بخش دیگری از هدر رفت آب ناشی از اضافه مصرف خانواده ها نسبت به سرانه مصرف استاندارد است.
وی گفت: مجموعه این مشکلات باعث شده برخی از محلات و ساکنین آن گاهی بیش از ۱۲ ساعت در روز مشکل تامین آب داشته باشند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به راهکارهایی که میتواند در کوتاه مدت به صورت ضربتی مشکل تامین آب شهر کرمانشاه را حل کند، ادامه داد: طرح اضطراری تصفیهخانه آب شهر کرمانشاه باید نهایتا تا ۱۰ مرداد ماه وارد مدار بهره برداری شود.
به گفته استاندار کرمانشاه با بهرهبرداری از این طرح، هزار لیتر در ثانیه آب از محل سد گاوشان به داخل شبکه شهر کرمانشاه وارد خواهد شد.
خواسته دیگر استاندار کرمانشاه از دادستانی برای رسیدگی فوری و ویژه به شکایتهای شرکت آب و فاضلاب درباره کسانی بود که انشعابات غیرمجاز دارند و یا از آب شرب برای اراضی کشاورزی استفاده میکنند.
وی موضوع دیگری که باید به آن رسیدگی شود را اصلاح فرهنگ مصرف مردم دانست و از رسانهها و صدا و سیما خواست در این بحران پای کار بیایند و درباره کاهش مصرف آب اطلاع رسانی کنند.
بازوند همچنین از دستگاههایی مانند ارتش، سپاه، مرزبانی و نیروی انتظامی هم خواست چنانچه تجهیزاتی از جمله تانکر دارند، آن را برای آبرسانی سیار در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار دهند.
استاندار کرمانشاه ابراز امیدواری کرد، با همکاری بخشهای مختلف ظرف یک یا دو ماه آینده بتوانیم از بحران کم آبی که با آن مواجه هستیم، عبور کنیم.
عدهای درباره ساخت یادمان زلزله فرافکنی میکنند
موضوع دیگری که استاندار کرمانشاه در ادامه این جلسه با آن اشاره کرد احداث یادمان زلزله سال ۱۳۹۶ در شهرستان سرپل ذهاب بود و گفت: این یادمان قرار است در قالب کتیبهای طراحی شود که شاه بیت آن سفر مقام معظم رهبری است که باعث وحدت و همدلی در ایام زلزله و تسریع در روند بازسازی شد.
بازوند با بیان اینکه گاهی در فضای مجازی انتقاداتی نسبت به اجرای این یادمان و هزینههایی که قرار است در آن صورت گیرد مطرح میشود، اضافه کرد: ابتدا قرار بود این یادمان با همکاری شهرداری تهران احداث شود و هزینه آن ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده بود که شهرداری تهران از اجرای آن منصرف شد و ما نیز پول ساخت با این هزینه را نداشتیم.
بازوند خاطرنشان کرد: در نهایت مقرر شد این کتیبه در ورودی سرپل ذهاب ساخته شود که هزینه آن نهایتا ۵۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
وی هدف از احداث این یادمان را گرامیداشت حضور مقام معظم رهبری، گرامیداشت یاد بیش از ۶۲۰ کشته این زلزله، همدلی و مشارکت بینظیر مردم و همچنین به یادگار ماندن خدماتی دانست که نظام جمهوری اسلامی در جریان این زلزله به مردم ارائه داد.
وی با بیان اینکه احداث این یادمان هیچ ارتباطی به کارهایی که استانداری و تیم آن انجام داده ندارد، خاطرنشان کرد: بنا داریم با ساخت این یادمان خدماتی که جمهوری اسلامی ارائه داده را به آیندگان منتقل کنیم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه عدهای تلاش دارند احداث این یادمان را زیر سوال ببرند، تاکید کرد: با ادبیات چنین افرادی آشنا هستیم، همانگونه که در ایام زلزله نیز بارها تلاش کردند زلزلهکرمانشاه را به حاشیه ببرند.
وی اظهار کرد: این افراد در ایام زلزله دروغهایی مانند غارت کردن خودروهای کمک رسان، کند بودن روند بازسازی و ... را منعکس میکردند.
نمیگذاریم هر کلیپ بینظمی در فضای مجازی را به کرمانشاه نسبت دهند
استاندار کرمانشاه در ادامه خواستار ورود جدی پلیس فتا به موضوع کلیپهایی شد که گاهی به اشتباه در فضای مجازی منتشر شده و آن را به استان و شهر کرمانشاه نسبت میدهند.
بازوند با بیان اینکه هر اتفاقی که در گوشهای از کشور میافتاد از جمله سنگ اندازی در روستا، درگیری و حمله اراذل و اوباش و ... را به کرمانشاه نسبت میدهند، گفت: این موضوع باعث توهین به مردم و خدشهدار شدن وجهه شهر است که اجازه چنین کاری را به افراد فرصت طلب نمیدهیم.
بازوند با بیان اینکه مشخص نیست عدهای از انتشار چنین کلیپهایی چه سود و یا لذتی میبرند، خاطرنشان کرد: نباید نظم شهر توسط عدهای در فضای مجازی به هم بخورد.
بازوند در پایان از همکاری خوب شرکتهای برق منطقهای و توزیع برق در بحران خاموشیها نیز قدردانی کرد و گفت: اکنون بیش از دو هفته است که قطعی برق در بخش خانگی نداریم.
انتهای پیام