علیاکبر سبزیان در اولین نشست انجمن کتابخانههای عمومی خراسان رضوی که ظهر امروز، ۲۷ تیر ماه، در استانداری خراسان رضوی برگزار شد با اشاره با اقدامات کتابخانههای عمومی خراسان رضوی از ابتدای سال تاکنون، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ شعار «خراسان رضوی؛ استان کتاب، دانایی و زندگی» را عنوان کرده و اعلام کردیم که باید ۱۴ هزار رویداد فرهنگی، ترویجی و عمرانی در سطح خراسان رضوی برگزار کنیم. بر این اساس تا امروز بیش از ۳۵۰۰ برنامه از این ۱۴ هزار برنامه را به دو صورت مجازی و حضوری در سطح کتابخانههای عمومی خراسان رضوی برگزار شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای متنوع در قالب برنامههای ترویجی و عمرانی کتاب، افزود: رویدادهای اجرا شده توسط کتابخانههای عمومی شامل افتتاح کتابخانههای عمومی در بخش فعالیتهای عمرانی و برگزاری نشستهای کتابخوان، محافل ادبی، رونمایی از کتاب، نقد و بررسی کتاب با حضور نویسندگان، کلاسهای مهارتهای زندگی و زیست مومنانه در فضای مجازی در بخش فعالیتهای ترویجی میشود که امیدواریم این برنامهها استمرار پیدا کند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در رابطه با انتظارات مجموعه کتابخانههای عمومی از نهادها و دستگاههای اجرایی استان، پیشنهاداتی را برای تصویب در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی ارائه داد و خاطرنشان کرد: در راستای هویتبخشی به شهر و احساس تعلق شهروندان به کتاب و کتابخوانی، شورای اسلامی شهر مشهد تمام خیابانهای منتهی به کتابخانههای عمومی شهر خود را در صورت امکان با نام خیابان کتاب یا خیابان کتابخانه عمومی نامگذاری کند. بنابر لزوم دسترسی عادلانه شهروندان به امکانات و خدمات فرهنگی و اجتماعی و محرومیتزدایی مناطق کمبرخوردار، با توجه به شاخصهای طرح آمایش سرزمینی، نقاط مورد نیاز شهرستانها برای ایجاد کتابخانههای عمومی معرفی شود.
وی تصریح کرد: شهرهای فاقد کتابخانههای عمومی در سال ۱۴۰۰ جزء اولویتهای ایجاد کتابخانه، به صورت مستمر در جلسات انجمنهای کتابخانههای عمومی مورد ارزیابی قرار گیرد و موانع پیشرو در دستور کار جلسات قرار گیرد.
سبزیان ادامه داد: دعوت استاندار و فرماندارها از کلیه دستگاههای اجرایی استان برای همکاری و تبلیغ در فضای مجازیِ در اختیار دستگاهها، به منظور برگزاری پربار یازدهمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، همکاری فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی استان جهت اجرای طرح مدیران کتابخوان و افزایش اعتبارات استانی و شهرستانی شهرهای فاقد کتابخانه در استان یا اختصاص زمین و ساختمان در جهت ایجاد کتابخانههای عمومی نیز باید صورت بگیرد. همچنین شهرداران استان به منظور ترویج معارف رضوی، در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی نسبت به تبلیغات محیطی و نصب پوستر جشنواره از طریق بیلبوردهای شهری اقدام کنند.
در این جلسه که با حضور برخط و مجازی تمام فرمانداران استان و حضور فیزیکی نمایندگان برخی دستگاههای فرهنگی استان برگزار شد، فرمانداران شهرهای جغتای، گناباد و فیروزه و معاون فرماندار مشهد به ارائه گزارشاتی از فعالیتهای کتابخانههای عمومی شهرهای خود پرداختند و برای رفع مشکلات کتابخانهها درخواست پیگیری کردند.
انتهای پیام