به گزارش ایسنا، اختلالات نعوظ اختلالی شایع است و با توجه به اینکه درمانهای دارویی ممکن است عوارض و محدودیتهایی ایجاد کنند، یافتن روشهای جدید برای درمان این مشکل، مورد توجه قرار گرفته است.
بررسیها نشان داده است که استفاده از «امواج شوکی برون اندامی» میتواند با بهبود خونرسانی به آلت و تشکیل رگهای خونی جدید، جایگزین مناسبی برای درمان دارویی باشد. پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک مطالعه تاثیر استفاده از این روش را مورد بررسی قرار دادند.
برای انجام این مطالعه؛ بیماران مبتلا به اختلال نعوظ به دو گروه دریافتکننده درمان دارویی و گروه دریافت کننده امواج شوکی برون اندامی تقسیم شدند وبیماران یک، سه و ۹ ماه بعد از مداخله، از نظر میزان اختلال نعوظ، ارزیابی شدند.
بررسیها نشان داد که اختلال نعوظ در گروه دریافتکننده امواج شوکی برون اندامی، نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است. این تاثیر در بررسی سه ماه بعد و ۹ ماه بعد از مداخله نیز پایدار ماند که بیانگر اثرات مثبت استفاده از امواج شوکی برون اندامی در درمان اختلال نعوظ است. این یافتهها حاکی از این است که اثر مثبت این روش، حتی در طولانیمدت نیز ادامه داشته و از درمان دارویی موثرتر است.
پژوهشگران این مطالعه میگویند: با توجه به عدم مشاهده عوارض جانبی خاص در این درمان و همچنین اثربخشی مناسب آن در مقایسه با درمان دارویی، استفاده از این روش میتواند جایگزین مناسبی در افراد دچار اختلال نعوظ و بالاخص در بیماران با محدودیت مصرف درمان دارویی باشد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر درمان با امواج شوکی برون اندامی با شدت پایین در بیماران مبتلا به اختلال نعوظ مقایسه آن با درمان دارویی» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و کامران توکلی طبسی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجری اصلی این طرح تحقیقاتی است.
انتهای پیام