به گزارش ایسنا، سیاستهای اجرایی تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست هیأت وزیران تصویب شد.
مهمترین و برجستهترین شاخصه این مصوبه توجه به فرد کارآفرین است. این مصوبه همچنین دو حوزه اصلی منزلت و حمایتهای مالی و حقوقی کارآفرینان برتر را شامل میشود که حوزه منزلت کارآفرینان برتر تحت عنوان سیاستهای مرتبط با ارتقای منزلت کارآفرینان برتر شامل صدور کارت شناسایی مشخص برای کارآفرینان پیشرو است که دارای کد مشخص و سازوکار رهیابی مشخص است.
به موجب این مصوبه، سازمان برنامه و بودجه موظف است بودجه مربوط به حمایت از کارآفرینان را که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد میکند در بودجه لحاظ کند؛ علاوه بر این کارآفرینان پیشرو دارای کارت شناسایی صادره تا یک رقمی که سالانه تعیین میشود میتوانند بدون ارائه وثیقه سریعاً وام و تسهیلات دریافت کنند.
عیسی منصوری- معاون اشتغال و توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره می گوید:بنگاههایی که توسط شخص کارآفرین ایجاد میشوند، مشمول حمایتهای این مصوبه هستند.
وی می افزاید: بر اساس این مصوبه و ابزارهایی که صراحتاً در آن قید شده از کارآفرینان پیشرو حمایتهای لازم صورت میگیرد. یکی از حمایتها این است که وقتی کارآفرین پیشرو بخواهد به خارج از کشور برود میتواند با کارت شناسایی صادره به راحتی ویزای خود را دریافت کند و با اعتباری که این کارت دارد، فرد کارآفرین در خارج از کشور نیز میتواند فعالیتهای خود را توسعه دهد.
منصوری از راهاندازی سامانه کارآفرینان پیشرو و معرفی آنها توسط این سامانه خبر داده و می گوید: کارآفرینان پیشرو با کارت شناسایی معتبری که برایشان صادر می شود، در هر کجای دنیا که باشند با وارد کردن کد QR قابل شناسایی هستند.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار می گوید با این مصوبه دانشگاهها اجازه خواهند داشت به کارآفرینان پیشرو مدرک افتخاری بدهند و وزارت علوم نیز موظف است چارچوبهای لازم را برای همکاری و حضور کارآفرینان پیشرو در دانشگاهها، بدون در نظر گرفتن مدرک تحصیلی آنان، به عنوان مدرس یا استاد مدعو در حوزههای مرتبط با فعالیت کاری یا حوزههای کارآفرینی فراهم کند.
معاون اشتغال وزیر کار می گوید: با توجه به اینکه تبصره ۱۸ بودجه سالانه به حمایت از کارآفرینان معطوف است با مصوبه سیاستهای اجرایی تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو سازمان برنامه و بودجه موظف است بودجه مربوط به حمایت از کارآفرینان را که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد میکند در بودجه لحاظ کنند.
به گزارش ایسنا، در راستای حمایت از کارآفرینان پیشرو و نوآور همچنین صدور ضمانتنامه تا سقف ۵۰ میلیارد تومان و اعطای مشوقهای بیمهای و یارانه دستمزد پیش بینی شده است.
گمرک نیز موظف شده امکان استفاده از خط سبز گمرکی را پس از احراز هویت و اعلام اسامی کارآفرینان پیشرو در اختیار آنها قرار دهد.
کارآفرینان پیشرو می توانند در راستای اجرای مسئولیتهای اجتماعی، به راهاندازی مراکز نوآوری، باشگاه کارآفرینان نوجوان، مراکز رشد کارآفرینی یا باشگاه صادرات در منطقه خود، اقدام کنند.
انتهای پیام